ODLOČNO

Janković nad Klemenčiča: KPK zavaja

Objavljeno 09. maj 2013 23.18 | Posodobljeno 09. maj 2013 23.17 | Piše: A. L.

KPK je tisti, ki je kot pristojni organ zavrnil posredovanje dokumenta, ko je v postopku ugotovil, da niso izpolnjeni vsi pogoji za njegovo razkritje, izpostavljajo v MOL.

LJUBLJANA – »Izjave KPK v medijih v zvezi z odločbo Informacijske pooblaščenke, s katero je delno odpravila odločbo KPK, so zavajajoče. Gospod Klemenčič je v zvezi z odločbo Informacijske pooblaščenke posebej izpostavil, da je Zoran Janković zavrnil posredovanje tonskega posnetka zaslišanja in ga s tem v medijih prikazal kot 'krivca' zavrnitve s strani KPK, s čimer zavaja javnost. KPK je namreč prejel zahteve novinarjev in je zavezanec za posredovanje dokumenta (in ne Zoran Janković). KPK je tisti, ki je kot pristojni organ zavrnil posredovanje dokumenta, ko je v postopku ugotovil, da niso izpolnjeni vsi pogoji za njegovo razkritje.« To so danes sporočili iz Mestne občine Ljubljana (MOL), po včerajšnji objavi odziva Komisije za preprečevanje korupcija, češ da je Zoran Janković objavi tonskega posnetka nasprotoval.

Janković: Klemenčičev komentar je bil povsem neprimeren

V nadaljevanju pojasnjujejo, da je Janković na poziv KPK in po nasvetu odvetnika zgolj posredoval svoje stališče, da do posnetka novinarji niso upravičeni, saj sodni postopek v zvezi s poročilom KPK o premoženjskem stanju takrat še ni bil zaključen. »Njegovo stališče pa za organ, ki odloča, nikakor ni zavezujoče,« izpostavljajo in poudarjajo, da je odločitev o zavrnitvi dostopa do posnetka sprejel izključno KPK. »Zato je s strani gospoda Klemenčiča povsem neprimeren komentar, da ga je zavrnil Zoran Janković, ki je zgolj varoval svoje pravne koristi, ko ga je KPK na to posebej pozvala. Navedene izjave ustvarjajo vtis, da se tudi uporaba zakonitih pravnih sredstev, za določene osebe, ocenjuje kot negativno dejanje.«

Deli s prijatelji