ZEMLJIŠČA

Janković na sodišču izgubil, grozi mu še milijonska tožba

Objavljeno 12. februar 2014 21.40 | Posodobljeno 12. februar 2014 21.40 | Piše: Mo. S.

Višje sodišče je razveljavilo kupoprodajno pogodbo in občini naložilo še plačilo sodnih stroškov.

Zoran Janković se mudi v Združenih arabskih emiratih.

LJUBLJANA – Zgodba o zemljišču ob Vojkovi v Ljubljani, ki ga je podjetju Tritonis prodala Mestna občina Ljubljana (MOL), čeprav ta sploh niso bila njena, je dobila nadaljevanje. Ogoljufani lastnik podjetja Tritonis Damjan Bremec je zoper MOL sprožil odškodninsko tožbo v znesku enega milijona evrov, poleg tega pa zahteva tudi zamudne obresti.

Občina mora plačati

Poleg tega sodba višjega sodišča razkriva, da je pogodba med MOL in podjetjem Tritonis o prodaji zemljišča nična in nima pravnih učinkov. S tem je ugodilo zahtevi podjetja PNZ po razveljavitvi pogodbe, ljubljanski občini pa naložilo plačilo skoraj 16.000 evrov sodnih stroškov, je poročal Pop TV. Na MOL so povedali, da bodo zanje nepričakovano in presenetljivo sodbo podrobneje proučili.

Naj spomnimo: MOL je zemljišče podjetju za več kot milijon evrov prodal leta 2009, ko pa je Tritonis tam želel graditi, so ugotovili, da je zemljišče že skoraj 40 let v lasti več podjetij in obrambnega ministrstva.

Župan ima čisto vest

Bremec je že pred časom sicer pričakoval, da bo MOL priznal svoje napake, župan Zoran Janković pa je ves ta čas vztrajal pri svojem: da je zemljišče občinsko in da bi moral Tritonis graditi takrat, ko je imel za to možnost. Miren je tudi zdaj, saj je prepričan, da je delal v dobro občine in da s tem ni nič narobe.

Deli s prijatelji