PO VOLITVAH

Janković kljub volilnemu neuspehu ostaja na čelu PS

Objavljeno 15. julij 2014 19.52 | Posodobljeno 15. julij 2014 19.52 | Piše: STA, Ma. F.

Razmišljal naj bi sicer tudi o odstopu, a je ugotovil, da se v danih razmerah ni dalo narediti drugače.

Zoran Janković.

LJUBLJANA – Poslanci PS so se danes sestali na zadnji seji poslanske skupine in analizirali volilni izid. Pridružil se jim je prvak stranke Zoran Janković, ki so mu dali enotno podporo za vodenje stranke naprej, pravi vodja poslancev PS Jožef Kavtičnik. Janković naj bi sicer razmišljal o odstopu, a je ugotovil, da se v danih razmerah ni dalo narediti drugače.

PS, ki je bila na zadnjih državnozborskih volitvah leta 2011 relativna zmagovalka, je namreč po delnih neuradnih izidih tokratnih volitev prejela 2,96-odstotno podporo, s čimer se ji ni uspelo uvrstiti v državni zbor.

»Vsi poslanci smo prepričani, da je prav, da nadaljujemo z delom, dali smo tudi stoodstotno podporo Jankoviću kot predsedniku, kot človeku, za katerega menimo, da je operativen in tudi naredi tisto, kar reče,« je dejal Kavtičnik.

Niso razočarani

Po njegovih besedah Janković danes ni govoril o odstopu z vrha PS, je pa »seveda razmišljal o tem, ker je pač vodil volilni štab«. »Vendar je tudi sam ugotovil, da se v danih razmerah ni dalo narediti drugače, ker ljudje so bili pač prepričani, da morajo priti v državni zbor novi obrazi, in so se tako odločili,« je pojasnil Kavtičnik.

Kot je dodal, je tudi Janković na današnji seji poslanske skupine podal kratko analizo volilnega izida in »povedal, da smo nekako pošteno izgubili«. Na seji so si bili sicer enotni, da so šli na volitve z dobrim, operativnim in s konkretnim programom in bi ga z veseljem uresničili, če bi imeli to priložnost. A če bi le prestopili parlamentarni prag in dobili zgolj štiri poslance, svojega programa ne bi mogli udejanjiti, zato niti niso razočarani, pravi Kavtičnik.

Deli s prijatelji