SEJA SVETA STRANKE

Janković: Dobrodošel je vsak, ki je pripravljen sprejeti program PS

Objavljeno 06. junij 2014 23.47 | Posodobljeno 06. junij 2014 23.47 | Piše: STA, Ma. F.

PS nadaljuje pogovore z DS in LDS, ne pa tudi z Lipo.

Janković in Perko sta se ob pomoči poravnalca Slobodana Pavlina poravnala ob izpolnitvi dveh že omenjenih pogojev

LJUBLJANA – Predsednik PS Zoran Janković je po današnji seji sveta stranke dejal, da bodo pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami nadaljevali pogovore o povezovanju z Demokratsko stranko Slovenije (DS) in z LDS, medtem ko se s stranko Lipa o povezovanju ne bodo več pogovarjali, saj imata stranki preveč različna programska stališča.

Glede morebitnega povezovanja so po Jankovićevih besedah govorili le z omenjenimi tremi strankami. Z Demokratično stranko in LDS bodo pogovore o morebitnem povezovanju nadaljevali, saj so po njihovi oceni te stranke programsko blizu PS.

Janković pravi, da so vrata PS odprta vsem. »Tudi mislim, da tisti, ki nam očitajo izključevanje, lahko ugotovijo, da gremo v obratno smer. Pripravljeni smo se pogovarjati o povezavi,« je dejal. So pa povezave z drugimi strankami po Jankovićevih besedah možne pod pogojem, da velja program PS, »pod kapo naše stranke«.

Konkretni predlogi s terminskim načrtom

Glede morebitnega povezovanja s stranko Verjamem, katere predsednik je Igor Šoltes, je Janković dejal, da je na pogovorih dobrodošel »vsak, ki je pripravljen sprejeti program PS in vrednote, ki jih zagovarjamo«.

O morebitnem povezovanju s koprskim županom Borisom Popovičem pa prvak PS pravi, da je Popovič uspešen župan, a da je tudi obsojen na prvi stopnji. »Pri tem je treba upoštevati oba argumenta. Pogovori o sodelovanju s katerim koli županom bodo tekli prihodnji teden,« je še dejal.

Na današnji seji sveta stranke so v okviru programa pripravili tudi konkretne predloge s terminskim načrtom, torej kaj bodo predlagali za izboljšanje življenja v Sloveniji in do kdaj nameravajo to uresničiti. Vsebine ni želel razkriti, saj bodo to predstavili na prvih predvolilnih soočenjih.

Na predčasnih parlamentarnih volitvah bo kandidiralo vseh 14 poslank in poslancev PS. Do volitev pa bo svet stranke zasedal vsak teden, je še napovedal Janković.

Deli s prijatelji