LISTA KANDIDATOV

Janković: Delo v parlamentu ni zame

Objavljeno 18. junij 2014 21.24 | Posodobljeno 18. junij 2014 21.24 | Piše: STA, Ma. F.

Z vsemi kandidati se bo srečal v petek, ko jih bo stranka predvidoma tudi predstavila javnosti.

Zoran Janković.

LJUBLJANA – Stranka PS je vložila listo kandidatov za poslance za prihajajoče predčasne volitve. Prvak PS Zoran Janković ne želi izpostavljati nobenih imen, saj da je vseh 88 kandidatov dobrih in enakovrednih. Sam ne kandidira, čeprav je prepričan, da bi bil izvoljen v katerem koli kraju.

Janković je v izjavi po vložitvi kandidatne liste povedal, da je vseh 88 kandidatov za poslance sprejelo program PS, za katerega še vedno trdi, da je najboljši. »Izpostavljati katerega koli nima smisla, vsi so dobri, enakovredni, vsi morajo nekaj narediti za svoj kraj in tudi za državo,« je dodal.

Mišič in Popovič ne bosta kandidirala

Janković je za STA potrdil, da je na listi vseh 14 dozdajšnjih poslancev, medtem ko nekdanji poslanec in nekdanji prvi mož Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič in koprski župan Boris Popovič ne bosta kandidirala.

Glede svoje nekandidature Janković pravi: »Ravno to je pošteno. Da povem ljudem, da me ne zanima delo v parlamentu, to ni zame. Imamo predsednike strank, ki si izmišljujejo, najprej rečejo ne, potem da, ker pač po vsej tej logiki računajo, da bodo s tem dobili glasove. Prepričan sem sicer, da bi bil izvoljen v katerem koli kraju v Sloveniji, ampak delo v parlamentu enostavno ni zame,« je povedal.

Prepričan o uspehu

Janković je dejal tudi, da je na listi »kar nekaj« posameznikov, ki niso člani PS. Po njegovih besedah so iskali predvsem ljudi, ki so kompetentni v svojem kraju. Potrdil je tudi, da bo na listi nekaj članov LDS, Demokratske stranke Slovenije in Zveze za Dolenjsko. »Mi ne delimo ljudi po tem, kam nekdo pripada oziroma kakšno barvo kože ima, ampak enostavno po tem, kaj lahko ponudi državi,« je pristavil.

Prepričan je, da bodo na volitvah dosegli »dober uspeh«. Z vsemi kandidati se bo srečal v petek, ko jih bo stranka predvidoma tudi predstavila javnosti, dogovorili pa se bodo tudi o nadaljnjih korakih do volitev, ki bodo 13. julija.

Deli s prijatelji