IZ STRANKE, V STRANKO

Janković čaka pribežnike, svojih poslancev pa ne zna prešteti

Objavljeno 07. maj 2014 15.22 | Posodobljeno 07. maj 2014 15.25 | Piše: T. L.

Poslancem Pozitivne Slovenije naj bi se danes pridružila dva skesanca.

LJUBLJANA – V Pozitivni Sloveniji (PS) ne zamerijo nikomur, ki se je odločil za drugačno pot, je po torkovem neformalnem srečanju z vodji regionalnih in lokalnih odborov PS povedal Zoran Janković. Povedal je tudi, da pričakuje vrnitev dveh poslancev, in dodal, da so vrata PS odprta vsem, ki so odšli.

Težave s preštevanjem poslancev

Je pa imel Janković malce težav s preštevanjem poslancev v svojih vrstah, kar kaže posnetek, ki so ga po srečanju predvajali v Odmevih na nacionalni televiziji. Najprej je dejal, da je ostalo 14 poslank in poslancev, na vprašanje novinarjev, ali lahko razjasni številko 14, pa je dejal, da jih je 12 »že tu«, dva, ki sta že izstopila, pa da sta si premislila in se odločila, da se bosta vrnila. Toda Janković se je glede trenutnega števila poslancev PS malce uštel in njegovo preštevanje (14) je iz ozadja popravila Tina Komel, ki je dejala, da je trenutno 11 poslancev ... S tem se je na koncu z nasmehom na obrazu strinjal tudi Janković. To pa pomeni, da bi (po povratku dveh poslancev) PS imel 13 poslancev.

Kot je znano, je iz PS izstopilo 13 poslancev, do včerajšnjega večera pa po poročanju nacionalne televiziji trije še niso sporočili svojega statusa, in sicer gre za Braneta Golubovića, Dragana Bosnića in Matjaža Zanoškarja

Skrivnostna skesanca

Ostaja pa velika skrivnost, katera dva poslanca (ali poslanki), ki sta najprej pobegnila od Jankovića, sta si premislila in se vrnila v objem matične stranke. Janković je o tem molčal, skrivnosten je bil tudi generalni sekretar stranke Slavko Gegič, ki na naše vprašanje ni odgovoril, poleg tega pa sta na nacionalni televiziji na vprašanje o odhodih in prihodih včeraj v informativni oddaji Odmevi odgovarjala še Jani Möderndorfer, vodja poslanske skupine nepovezanih poslancev (tistih, ki so zapustili PS), in Jožef Kavtičnik, ki je po novem prevzel vodenje poslanske skupine PS. 

Na vprašanje, ali res nekateri poslanci obžalujejo, da so odšli iz matične stranke, je Möderndorfer dejal, da če je tako, on tega še ne ve. Menda je vprašal vse poslanke in poslanke, vendar te informacije ni dobil. Tudi Kavtičnik ne ve, kdo je prebegnil. Zatrdil je, da kljub temu, da je vodja poslanske skupine, ne ve, kdo naj bi prišel, da pa bo več znano danes. 

Deli s prijatelji