OBNOVE CEST

Janković bo v Ljubljani na veliko obnavljal

Objavljeno 09. september 2014 20.45 | Posodobljeno 09. september 2014 20.45 | Piše: STA, Ma. F.

Poleg obnove cest Janković napoveduje tudi gradnjo garažne hiše pod osrednjo ljubljansko tržnico in pod Španskimi borci.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – V Ljubljani se v prihodnjih mesecih obeta obnova več cest. Za prenovo dela Slovenske ceste, ki se pripravlja že dlje časa, bodo izvajalca del izbirali na četrtkovih pogajanjih. V prihodnjih dneh bodo objavljena tudi javna naročila za prenovo Litijske ceste, cest na Rakovi jelši in v Dravljah, je napovedal ljubljanski župan Zoran Janković.

Ljubljanska občina je za javno naročilo za prenovo Slovenske ceste od križišča z Gosposvetsko cesto do Šubičeve ulice prejela sedem ponudb, ki se gibljejo od 5,2 do 7,92 milijona evrov z DDV. Kot je na današnji novinarski konferenci dejal Janković, bi se dela lahko začela med 1. in 10. oktobrom, trajala pa bodo od štiri do šest mesecev.

Urejanje kanalizacije na stranskih ulicah

Prenova dela Slovenske ceste, ki je za večino prometa zaprt od 22. septembra lani, bo med drugim zajemala zamenjavo dotrajane kanalizacije, širše pločnike, kolesarske steze in drevored.

Kot je danes tudi napovedal Janković, bodo ta teden objavili javno naročilo za projekt prenove ceste in kanalizacije na območju Hrušice in Litijske ceste. Dela bi se lahko začela novembra, njihovo vrednost pa ocenjujejo na 6,2 milijona evrov, je dejal.

Prav tako novembra bi se lahko začelo urejanje kanalizacije na štirih stranskih ulicah na območju Rakove jelše, kar bo po županovih ocenah stalo 3,5 milijona evrov. Javno naročilo za ta dela bodo po njegovih napovedih objavili v ponedeljek.

Ta teden bo objavljeno tudi javno naročilo za prenovo Ceste Andreja Bitenca v Dravljah. Investicija naj bi bila vredna okoli dva milijona evrov, računajo pa na začetek del decembra, pravi Janković.

Zavrnil očitke glede prezadolženosti

Janković, ki se bo vnovič potegoval za župansko mesto, napoveduje tudi gradnjo garažne hiše pod osrednjo ljubljansko tržnico, ki se pripravlja že dlje časa, prav tako v prihodnjem mandatu tudi gradnjo garažne hiše pod Španskimi borci.

Na današnji novinarski konferenci je župan vnovič zavrnil tudi očitke glede prezadolženosti mesta. Kot je ponovil, je zadolženost na dan 31. december 2013 znašala 123 milijona evrov, ob koncu letošnjega leta pa bo 112 milijona evrov. Glede na zakonske določbe bi se po njegovih besedah občina lahko še zadolžila, saj ni prezadolžena.
 

Deli s prijatelji