AFERE

Jani Toroš po nenavadni korupcijski aferi zapustil Šušteršiča

Objavljeno 01. oktober 2012 13.00 | Posodobljeno 01. oktober 2012 13.00 | Piše: Aleksandar Lukić

Da bi naj šlo za korupcijo, so vsi vpleteni zanikali, češ da so mislili, da je nakazani denar prišel na račune po pomoti.

LJUBLJANA – Od danes Jani Toroš ni več vodja kabineta ministra za finance Janeza Šušteršiča, čeprav na spletni strani ministrstva to še vedno navajajo. Že pred časom je Toroš za spletni portal Slovenskih novic razkril, da se vrača v akademske vode, da prihaja na ministrstvo le začasno, pa naj bi dogovor z ministrom Šušteršičem že od vsega začetka – toda na ministrstvu odgovarjajo drugače.

Nakazila v zahvalo

Njegovo delovanje na ministrstvu so zaznamovale številne govorice o podkupovanju. V Slovenskih novicah smo objavili dokazila o nenavadnih nakazilih, ki so jih poleg Toroša prejeli še njegov strankarski kolega iz Državljanske liste Janko Jenko (prejšnji teden je zapustil direktorsko mesto v stranki) in župan Občine Šempeter - Vrtojba Milan Turk. Nakazila naj bi prejeli v zahvalo za pomoč pri pridobivanju igralniških koncesij, a so vsi trije to zanikali.

Negativno v pozitivno

So pa v zadnjem času vse glasnejše govorice, da naj bi Jani Toroš dosegel, da se je mnenje pravne službe na ministrstvu za finance za nedavno podelitev igralniške koncesije v Ljubljani spremenilo iz negativnega v pozitivno. Sam to zanika in trdi, da na to sploh ni imel vpliva. Zanimiv pa je odgovor ministrstva za finance. Na službo za stike z javnostjo smo naslovili tole trditev o Janiju Torošu: 

»Prispeval je k temu, da se je mnenje pravne službe o podelitvi koncesije v Ljubljani (igralništvo) na poti do ministra spremenilo iz negativnega v pozitivno. Minister je to tudi ugotovil v soočenju pravnice in Toroša ter sprevidel, kaj se je zgodilo. Dogovor je bil, da bo Toroš po dopustu zapustil MF.«

Na ministrstvu Urška Štorman, ki je pristojna za odnose z javnostjo, ni zanikala, da bi se to zgodilo: »Odhod gospoda Toroša ni povezan z zadevo, ki jo navajate v vprašanjih. Funkcija vodje kabineta je časovno in fizično zelo naporna, obremenjujoča in stresna. Zahteva popolno predanost in posledično zaradi tega trpi predvsem zasebno življenje uslužbenca. Zaradi omenjenih razlogov je Jani Toroš že pred časom z ministrom opravil razgovor o tem, da bi želel zapustiti kabinet ter se posvetiti novim delovnim in strokovnim izzivom. Minister za finance se je s tem strinjal.«

Deli s prijatelji