TVIT O ODSLUŽENIH PROSTITUTKAH

Janez Janša zagrešil kaznivo dejanje?

Objavljeno 29. september 2016 18.24 | Posodobljeno 29. september 2016 18.24 | Piše: STA, A. L.

Janša se je branil, da sta novinarki javni osebi, ki morata prenesti večjo kritiko ter da je šlo za političen odgovor in provokacijo. A sodišče se ni strinjalo.

Janez Janša.

LJUBLJANA – Senat celjskega okrožnega sodišča je zavrnil ugovor predsednika SDS Janeza Janše v zasebni kazenski tožbi, ki sta jo zoper njega vložili novinarki TV Slovenija Mojca Šetinc Pašek in Eugenija Carl. Obtožba, ki se nanaša na Janšev zapis o »odsluženih prostitutkah« na twitterju, je pravnomočna in sojenje se lahko začne, je poročal Radio Slovenija.

Janša se je po poročanju radia branil, da sta novinarki javni osebi, ki morata prenesti večjo kritiko, in da je šlo za političen odgovor in provokacijo. Sodišče pa je v zavrnitvi ugovora ocenilo, da ima tvit vse zakonske znake kaznivega dejanja. Iz vsebine zapisa in predvsem načina izražanja so sodniki sklepali, da nima opraviti ne s političnim delovanjem ne z resno kritiko novinarskega dela.

Doslej zbrani dokazi po oceni sodišča tako v zadostni meri potrjujejo utemeljen sum, da je obdolženi storil kaznivo dejanje žalitve.

Deli s prijatelji