VROČE PRED GLASOVANJEM

Janez Janša: če ne sprejmejo komisije z njim, jih bo zatožil EP

Objavljeno 19. september 2014 14.40 | Posodobljeno 19. september 2014 14.47 | Piše: A. L.

Jani Möderndorfer se je strinjal z Janezom Janšo, da s to razpravo le trošijo denar davkoplačevalcev.

Janez Janša čaka vrhovno sodišče.

LJUBLJANA – »Ko je Slovenija vstopala v EU, je morala izpolniti politične oziroma köbenhavnske kriterije. Med temi je zelo visoko parlamentarni nadzor nad oboroženimi silami in tajnimi službami. To ni samo stvar tega parlamenta,« je danes ob razpravi o komisiji za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb povedal poslanec in predsednik stranke SDS ter zapornik Janez Janša. V nadaljevanju pa je poslancem zagrozil: »Če boste danes to komisijo zavrnili, bomo mi to razpravo sprožili na pristojnem odboru Evropskega parlamenta in tudi na plenarni seji Evropskega parlamenta.«

Spomnimo, večina poslancev predloga ne bo podprla, predvsem zaradi Janše, ki je obsojenec.

Janša je predsedniku državnega zbora Milanu Brglezu očital, da bi to točko pravzaprav moral umakniti z dnevnega reda: »Samo trošite čas in denar davkoplačevalcev.« Z Janšo se je strinjal tudi poslanec ZaAB Jani Möderndorfer, saj komisija po njegovem v taki sestavi tako in tako danes ne bo izvoljena.

Janša je še poudaril, da »bomo edina država v Evropski uniji s takim stanjem«.

Ob 12.45 je potekalo glasovanje o komisiji za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. Oddanih je bilo 72 glasov: 24 jih je bilo za imenovanje komisije z Janezom Janšo v sestavi, 48 pa proti.

Deli s prijatelji