LEPA GESTA

Jan Oblak za Anjino operacijo podaril dres

Objavljeno 10. maj 2016 19.45 | Posodobljeno 10. maj 2016 19.45 | Piše: Drago Perko

Nekdanja atletinja mora zaradi usodne ciste v glavi na operacijo v Nemčijo.

Triindvajsetletna Anja Zamida potrebuje denar za operacijo ciste v možganih. Foto Marko Feist

LJUBLJANA –Zdravje je človekovo bogastvo. Po navadi se tega zavemo, ko gre kaj narobe. V težavah se je znašla tudi 23-letna študentka Anja Zamida. Doma je iz Srednje vasi pri Semiču, biva pa v Ljubljani za Bežigradom, kamor je odšla na študij kadrovskega menedžmenta. Družbo ji delajo še tri cimre, s katerimi si deli stanovanje. Zdaj tudi skrbi in težave, ki jo tarejo. Življenje jo preizkuša.

Usodni milimeter

Že lani je morala v novomeško bolnišnico, dva meseca je ležala v bolniški postelji z diagnozo meningitisa. Imela je vneto možgansko ovojnico. Potem pa so ji odkrili še vodeno cisto, ki je merila že dva centimetra in je utesnjevala možganske kanale. Tvorba ni maligna, a zaradi lege in velikosti ogroža Anjino mlado življenje. Če se razširi zgolj za kak milimeter, lahko umre! A četudi je diagnoza še tako grozna in strašna, je premagljiva in ukrotljiva! Anji prav ozdravljivost daje upanje na boljši jutri.

Operacija je nujna, vsak dan ji je bližje. Tako zahtevne posege opravljajo v Nemčiji na nevrološki kliniki v Greifswaldu. Operacija je plačljiva, Anja in njena družina pa morajo zbrati 25.000 evrov. Časa ni več veliko, denar je treba zbrati do konca maja, ko mora biti ta na računu bolnišnice. Poseg bo 3. junija opravil dr. Henry Schröder, ki je mojster za zdravljenje ciste pinealne žleze. Za njim so številni posegi, pri katerih je bil sila uspešen.

Anja nam je zaupala, da ima pred sabo obilo načrtov, tudi družino bi si rada ustvarila. A v teh dneh ji ni lahko. Zbuja se s hudimi bolečinami v mišicah. Ker je v glavi tako močan pritisk, niti navzgor ne more pregledati. Težko hodi, stopnic se raje ogiba. Noge jo pečejo, veliko težav ima z zbranostjo, često bruha... Anjina družina denarja za poseg sama ne more zbrati, njena zgodba pa je ganila številne, ki so pripravljeni pomagati. Med njimi je tudi Jan Oblak, v tem hipu eden najboljših nogometnih vratarjev na svetu.

Srečno naključje

Nad Janovo kariero bdi slovenska agencija PlayersPromotion. Srečno naključje je hotelo, da je ravno lastnik te agencije slišal za zgodbo nesrečne Anje. Še več – sedel je za sosednjo mizo, ko je Anja naši novinarki Moni Černe razkrivala svoje težave. Nemudoma je poklical v Madrid in pojasnil nesrečno zgodbo Janu Oblaku, ki izvrstno brani vrata Atletico Madrida. Izvrstni nogometaš ni okleval, v dobrodelne namene je pripravljen nameniti dres z zgodovinske polfinalne tekme lige prvakov med Bayernom in Atletico Madridom, kjer je bil Jan junak tekme in svojo ekipo popeljal v finale lige prvakov. Agencija PlayersPromotion se je z idejo o licitaciji Oblakovega dresa (in direktni pomoči Anji) obrnila na nas, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Beseda je dala besedo in licitacijo danes uradno začenjamo!

imageSODELUJTE ZDAJ: KLIKNITE TUKAJ ZA VSTOP V LICITACIJO

Vse na tem mestu pozivamo, da se vključite v akcijo in po svojih močeh pomagate Anji. Da uresniči svoje sanje in premaga to zahrbtno težavo, ki ji greni življenje. Ob tem velja omeniti tudi to – zbrana sredstva gredo za Anjino operacijo, Jan Oblak pa bo prihodnji mesec dres osebno predal tistemu, ki bo ponudil največ! Hvala, v Anjinem in našem imenu!

 

 Ni hotel na golovo črto

V Škofji Loki premorejo tri nogometne klub, v NK Ločan pa še vedno deluje Mirko Jović, ki ima danes 51 let. Velja za trenerja, pri katerem se je nogometne abecede učil tudi Jan Oblak. »Na trening je prišel z očetom Matjažem, ki je igral za člane NK Ločan,« se spomni Jović, ki smo ga obiskali na igrišču, kjer je prvič brcal Jan. Začel je kot šestletni radovedni fantič. V nogometno žogo se je zaljubil na prvi pogled. Jović ni okleval. Ker jabolko ne pade daleč od drevesa, tudi Jan ni šel daleč od očeta Matjaža. »Takoj sem ga poslal na gol,« Mirko iz prve pove, kam je dal Jana. Razkrije tudi, da je Jan hotel igrati v polju, a ga je Mirko prepričal. Tega skromni trener, po rodu iz Teslića, ne obeša na veliki zvon. »Vesel sem, ker se je tako odločil, danes se mu obrestuje,« še pove Mirko, ki je bil trener tudi Janove sestre Teje, ki je bila prav tako izvrstna nogometašica, danes pa je še boljša košarkarica. »Oče in mama Matjaž in Stojanka sta jima ves čas stala ob strani, zato jima je uspelo. Ločani pa smo lahko ponosni na oba. Uspehi ju niso pokvarili, ostala sta skromna in dobrodušna,« nam je še zaupal Mirko. Več v petkovi izdaji Suzy!

 

Deli s prijatelji