POSEL

Jamo na Bavarskem dvoru je kupil Armenec

Objavljeno 18. marec 2014 21.22 | Posodobljeno 18. marec 2014 21.24 | Piše: A. K.

Klenovšek jo je sprva prodajal za 5,6 milijona evrov, neuradno pa naj bi ceno spustil na 1,4 milijona evrov brez davka.

Iz jame naj bi po prvotnih načrtih zrasla 70 metrov visoka stolpnica.

LJUBLJANA – Gradbeno jamo za stolpnico na Bavarskem dvoru bo stečajni upravitelj družbe S1 Bojan Klenovšek prodal podjetniku iz Armenije. Gre za lastnika ruske družbe VEK Group armenskega rodu.

Družba v »fotofinišu«

Njegova hčerka Sussana Vermyshian je razkrila, da je bil posel sklenjen že v torek. Manj zgovoren je bil Klenovšek, ki je dejal, da o poslu ne bo govoril, dokler ga ne potrdi sodišče, je pa priznal, da je družba v »fotofinišu« z velikimi možnostmi, da jamo dobi, poročajo Finance. Klenovšek je še dodal, da je podjetje, s katerim se dogovarja za nakup zemljišča, registrirano v Ljubljani. Več o kupcu do sklenitve posla ni želel povedati, dejal pa je, da naj bi bile vse podrobnosti znane še ta teden.

Župan Zoran Janković je že v začetku januarja povedal, da je kupec jame iz Armenije, Klenovšek pa je to takrat zanikal. Janković je povedal še, da bodo vztrajali, da na tem mestu zraste stolpnica.

S 5,6 na 1,4 milijona

Klenovšek je gradbeno jamo, iz katere naj bi po prvotnih načrtih zrasla 70 metrov visoka stolpnica, prodajal za okoli 5,6 milijona evrov, pozneje pa je ceno spustil na 3,9 milijona evrov. Tokrat naj bi bilo kupcev kar šest, vendar je 100.000 evrov varščine vplačal le armenski poslovnež. Po neuradnih podatkih naj bi bila jama prodana za okoli 1,4 milijona evrov brez davka.

Deli s prijatelji