DRUŽINSKE VEZI

Jakličev svak služil z Lekarno Ljubljana

Objavljeno 05. avgust 2013 15.30 | Posodobljeno 05. avgust 2013 15.30 | Piše: Mo. S.

Peter Romavh, svak Marka Jakliča, je štiri leta izobraževal zaposlene v javnem zavodu.

LJUBLJANA – Zanimivim dejstvom v javnem zavodu Lekarna Ljubljana ni videti konca. Medtem ko je računsko sodišče pri njegovem delovanju ugotovilo kup nepravilnosti,image je do posla z njim prišel tudi Peter Romavh, svak Marka Jakliča, ki je nekdanji direktor, zdaj pa pomočnik direktorja zavoda.

V štirih letih dobrih 258 tisočakov

Ta je od junija 2009 do oktobra 2012 za potrebe izobraževanj podjetjema IPS Vita in Krauthammer skupaj izplačal dobrih 258.000 evrov, lastnik teh podjetij pa je Peter Romavh, poroča Delo. Romavh je februarja 2008 postal samostojni podjetnik, njegovo sodelovanje z lekarno pa se je začelo dobro leto pozneje. Takrat so namreč iskali izvajalca izobraževanj za 270 ljudi. V zavodu so pojasnili, da je bil skupni strošek izobraževanj v štirih letih nekaj nad 150.000 evrov.

Ker so zaposleni izobraževanja ocenili pozitivno, so jih nadaljevali. Po podatkih Supervizorja so do lanske jeseni te storitve zaupali Romavhu. Njegovo podjetje IPS Vita je v treh mesecih od lekarne prejelo skoraj 74.000, Krauthammer pa od maja 2010 do lanskega oktobra približno 185.000 evrov.

Slovenija je majhna

Romavh trdi, da njegovo sorodstveno razmerje na pridobitev posla v javnem zavodu ni vplivalo. »Ali bi vi dali delo svojemu svaku ali drugemu sorodniku, če ne bi bili stoodstotno prepričani, da je to res v redu? Zagotovo bo nekoč poklical kakšen novinar in vprašal, ali ni to nekaj spornega,« je povedal za Delo ter poudaril, da dela še za druga podjetja, kar zadeva javne zavode, pa tudi za jeseniško bolnišnico. »V drugih državah z več prebivalci se omrežja prav tako dogajajo, a se izgubijo v večini,« je še opozoril na dejstvo, da je Slovenija pač majhna.

Klavdija Verlak iz Lekarne Ljubljana je že lani zanikala, da bi imela družinska povezava kakšen vpliv na pridobitev posla, saj da je področje oddaje naročil do vrednostnega praga po zakonu o javnem naročanju urejeno z internim pravilnikom. 

Deli s prijatelji