IZNAJDLJIV

Jaklič spodnesel inšpektorico, črna gradnja še stoji

Objavljeno 12. december 2012 09.10 | Posodobljeno 12. december 2012 08.58 | Piše: A. K.

Marko Jaklič se je rušenju črne gradnje ognil s predlogom za izločitev gradbene inšpektorice.

LJUBLJANA – Direktorju Lekarne Ljubljana v odstopu Marku Jakliču je uspelo znova odložiti rušitev počitniške hiše v Selu nad Polhovim Gradcem – tokrat s predlogom za izločitev gradbene inšpektorice Tanje Varljen iz postopka.

Jaklič je ukrepal le dan po izteku dvomesečnega roka, v katerem je imel priložnost sam odstraniti svoje nezakonito zgrajene objekte v Selu, poroča Delo. Inšpektorico, ki bi lahko že naslednji dan po izteku roka za odstranitev črne gradnje odšla na teren in preverila, ali je spoštoval njeno odločbo, je prehitel, saj je menda Varljenova zbolela.

Vsega ima dovolj

Jaklič je zahteval izločitev Varljenove iz postopka zaradi »javnega razkrivanja ničnega akta in javnega polemiziranja o predmetnem postopku izvršbe, čeprav sklep o izvršbi še ni dokončen ne pravnomočen«. Čeprav inšpektorica meni, da niso podani razlogi za njeno izločitev ne po 35. ne po 37. členu ZUP, je vseeno zaprosila, da zadevo Jaklič dodelijo drugemu inšpektorju.

Primer so ji dodelili aprila 2011 z dopisom tedanjega direktorja gradbene inšpekcije Srečka Valiča, četudi ni nikoli pokrivala območja, kjer je Jakličeva črna gradnja. Junija letos so jo imenovali za vodjo inšpektoratove območne enote Ljubljana-Kranj. Zaradi preobremenjenosti z vodenjem je predlagala dodelitev primera drugemu inšpektorju.

Datuma izvršbe ne vedo

Na inšpektoratu so dejali še, da v Jakličevem primeru ne morejo komentirati bodočih dejanj niti jih napovedovati, torej tudi ne datuma prisilne izvršbe. Dodali so še, da bodo v nadaljevanju poskrbeli za vzpostavitev zakonitega stanja.

Deli s prijatelji