ČRNOGRADITELJ

Jaklič slabo skril premoženje, grozi mu rubež

Objavljeno 30. oktober 2013 12.34 | Posodobljeno 30. oktober 2013 13.53 | Piše: T. L.

Jaklič pred tožbami Vzajemne ni pravočasno rešil družinske hiše na Vrhovcih v predmestju Ljubljane in na črno zgrajene hiše z bazenom v Selu nad Polhovim Gradcem.

Marko Jaklič.

LJUBLJANA – Marko Jaklič, nekdanji prvi mož Vzajemne, ima zaradi na črno zgrajene nepremičnine v Selu nad Polhovim Gradcem že slabo desetletje hude težave, in če pristojnim službam v vseh teh letih ni uspelo tako ali drugače urediti statusa hiše z bazenom, bodo morda uspešnejši Jakličevi bivši delodajalci – Vzajemna zdravstvena zavarovalnica.

Kot smo poročali, je Vzajemna dobila tožbo zoper Marka Jakliča, po kateri morata s Francem Henigmanom zavarovalnici vrniti 360.000 evrov. Po poročanju Dnevnika se utegne zgoditi, da Jaklič v kratkem ne bo mogel več prosto razpolagati s svojim premoženjem, saj so po zmagi Vzajemne njeni odvetniki začeli vpisovati plombe na njegove še neobremenjene nepremičnine v Sloveniji. Okrajno sodišče v Ljubljani je namreč na predlog Vzajemne izdalo predhodno odredbo, s katero je zavarovalo 360.000 evrov visoko terjatev do Jakliča. 

Čeprav sta tako Jaklič kot Henigman še pravočasno zaščitila nepremičnine pred tožbenimi zahtevki Vzajemne, pa Jaklič pred tožbami Vzajemne očitno ni pravočasno rešil družinske hiše na Vrhovcih v predmestju Ljubljane in na črno zgrajene hiše z bazenom v Selu nad Polhovim Gradcem.

Kako sta Jaklič in Henigman skrila premoženje

Kot smo že poročali, je Jaklič svojo hišo na Vrhovcih v predmestju Ljubljane in posestva nad Polhovim Gradcem ter nekaj kilometrov oddaljeno kmetijo s senikom v Setniku zavaroval z 1,2-milijonskim zemljiškim dolgom (to možnost so nedavno poslanci ukinili), nato pa je lastništvo nepremičnin v Sloveniji prepisal na ženo Andrejo Jaklič. Da ne bo ostal brez strehe nad glavo, je poskrbel tudi Henigman, ki je avgusta svoj del družinske hiše v Ribnici prenesel na Marto Henigman in nanj vknjižil dosmrtno služnost, dodatno pa sta ga zavarovala z zemljiškim dolgom.

Delu Jakličeve družinske hiše grozi rubež

Kot pa piše Dnevnik, se je Jakliču pri prepisovanju premoženja zalomilo: iz neznanega vzroka so na okrajnem sodišču v Lenartu zavrnili prepis lastništva dela nepremičnin. V lasti Marka Jakliča tako ostajata družinska hiša, ki je po podatkih geodetske uprave vredna več kot pol milijona evrov, in njegova na črno zgrajena hiša z bazenom v kraju Selo nad Polhovim Gradcem. Ker je v zemljiški knjigi še vedno vpisan kot uradni lastnik teh nepremičnin, je Vzajemna na njih tudi smela vpisati plombo kot zavarovanje 360.000 evrov visoke terjatve. Ima pa Jaklič trenutno še eno težavo: trenutno je zemljiški dolg vpisan le na nepremičninah nad Polhovim Gradcem, medtem ko je njegova tretjina družinske hiše v Ljubljani za zdaj neobremenjena in ji grozi rubež. 

Deli s prijatelji