KONGRES

Jakič kandidira: mu bo zdaj vendarle uspelo?

Objavljeno 22. november 2014 16.03 | Posodobljeno 22. november 2014 16.06 | Piše: T. L.

Nedavno naj bi se potegoval za mesto generalnega sekretarja Rdečega križa, zdaj bi bil ponovno zakladnik zavezništva Alde.

Roman Jakič.

LJUBLJANA – Roman Jakič je bil minister za obrambo in eden najtesnejših sodelavcev Alenke Bratušek še v času, ko je bila predsednica vlade in bi – če bi šlo vse po načrtu – z njo odšel tudi v Bruselj ... Če se ne bi sfižilo zaslišanje Bratuškove pred evropskimi poslanci, zaradi česar je splavala po vodi njena kariera evropske komisarke.

In če se je Bratuškova po predčasnih volitvah in bruseljski epizodi lahko vrnila vsaj v slovenski parlament, pa to ne velja za Jakiča. Aktivni Jakič se je (neuradno) potegoval za mesto generalnega sekretarja Rdečega križa (in izvisel), danes pa je na kongresu evropske liberalne stranke Alde v portugalski Lizboni predstavljal kandidaturo za zakladnika. Jakič je bil sicer že v tem mandatu zakladnik Alde. 

Alde je med svoje vrste včeraj sprejela slovensko Stranko Mira Cerarja (SMC), ki je za članstvo zaprosila pred kratkim, in tudi stranko ZaAB, ki je prošnjo oddala že septembra. 

Deli s prijatelji