BAJNI ZASLUŽEK

Jakič hoče po stopinjah hrvaške predsednice: mesečno 18 tisočakov

Objavljeno 02. avgust 2015 17.45 | Posodobljeno 02. avgust 2015 17.45 | Piše: Mo. S.

Nekdanji obrambni minister naj bi želel postati pomočnik generalnega sekretarja zveze Nato, pristojnega za javno diplomacijo.

Roman Jakič.

LJUBLJANA – Nekdanji minister za obrambo Roman Jakič se poteguje za funkcijo pomočnika generalnega sekretarja zveze Nato v Bruslju, pristojnega za javno diplomacijo. Po poročanju Požareporta gre za službo, ki na mesec prinese približno 18 tisočakov.

To mesto je do izvolitve za hrvaško predsednico zasedala Kolinda Grabar Kitarović, Jakičeva konkurentka pa je po poročanju portala nekdanja uslužbenka Slovenske vojske Darja Daniels Škodnik.

Ta ima sicer kot dekanka rimskega kolidža najvišji čin med Slovenci v Natu in naj bi službo dobila po zaslugi nekdanje premierke Alenke Bratušek, ko je bil Jakič obrambni minister, čeprav je vodstvo Slovenske vojske takrat predlagalo druge kandidate. Slovenska vojska naj bi zoper njo vložila tudi odškodninsko tožbo v višini deset tisoč evrov zaradi neporavnanih obveznosti njenega šolanja.

Nova ministrica za obrambo Andreja Katič naj bi njej dajala prednost pred Jakičem. No, ta še vedno prejema nadomestilo in ima status samostojnega podjetnika, svoje prijave na razpis pa ni želel komentirati.

Deli s prijatelji