SPOPADI V PS

Jakič in Bratuškova naj bi Jankoviću stopila na žulj

Objavljeno 29. maj 2013 10.48 | Posodobljeno 29. maj 2013 10.46 | Piše: A. K.

Podatke notranje revizije naj bi bil v javnost spravil Jankovićev ožji krog kot resno opozorilo Romanu Jakiču.

Zoran Janković.

LJUBLJANA – Potem ko je notranja revizija poslovanja za leto 2009, ko je bil na vodilnem mestu zavoda Šport Ljubljana Roman Jakič, pokazala kar nekaj nepravilnosti, ljubljanski župan Zoran Janković pa je potegnil krajši konec, ko je 29 članov sveta Pozitivne Slovenije (PS) glasovalo za uvedbo fiskalnega pravila, naj bi bilo znotraj stranke prišlo do trenj.

Jakiču past nastavil Janković?

Poznavalci pravijo, da gre za spopad v stranki, saj so izsledki notranje revizije v javnost prišli kar štiri leta pozneje in močno načeli ministra za obrambo Romana Jakiča. Ta je kot direktor zavoda prejemal previsoko plačo, si neupravičeno izplačeval sejnine za seje zavoda in bistveno povečal stroške za reprezentanco. Podatke notranje revizije naj bi bil v javnost spravil Jankovićev ožji krog kot resno opozorilo Romanu Jakiču, poroča pozareport.si.

Se bo Bratuškova umaknila Jankoviću?

Menda pa je Jankovića najbolj razjezila odločitev Alenke Bratušek glede fiskalnega pravila, saj da je pokleknila pred prvakom SDS Janezom Janšo in nemško kanclerko Angelo Merkel. Slišati je tudi namigovanja, da sta Janša in predsednik države Borut Pahor s pomočjo Merklove predsednici slovenske vlade Alenki Bratušek »nastavila past«.

Po informacijah, ki že krožijo, je vsaj del članov sveta stranke glede fiskalnega pravila glasoval s figo v žepu, Zoran Janković pa naj bi še vedno obvladoval večino poslanske skupine. Znotraj PS se menda dogaja precej več, kot je videti navzven, odločeno naj bi bilo celo, da se bo Bratuškova morala kmalu posloviti od premierskega stolčka. Če bo Janković izrazil željo, da se tudi formalno vrne na čelo PS, se mu bo baje Bratuškova umaknila.
 

 

 

Deli s prijatelji