TELEVIZIJA SLOVENIJA

Jadranka Rebernik šefica informativnega programa

Objavljeno 16. januar 2015 19.32 | Posodobljeno 16. januar 2015 19.33 | Piše: STA, Mo. S.

Direktorica TVS Ljerka Bizilj se je odločala med tremi kandidati.

Jadranka Rebernik.

LJUBLJANA – Informativni program Televizije Slovenija (TVS) bo v prihodnje kot v. d. vodila ena od dosedanjih urednic osrednjega televizijskega dnevnika Jadranka Rebernik, ki bo novo funkcijo nastopila v soboto. Direktorica TVS Ljerka Bizilj se je odločala med tremi kandidati, ki so se prijavili na razpis za odgovornega urednika. V igri sta bila tudi Miha Žorž in Valentin Areh.

Rebernikova bo hkrati tudi v. d. odgovorne urednice posebnega nacionalnega televizijskega programa, namenjenega parlamentarnim vsebinam, do spremembe pa prihaja tudi na mestu odgovornega urednika televizijskega programa regionalnega centra v Kopru. Funkcijo bo v ponedeljek za štiri leta nastopil Matej Sukič. Že 10. januarja je mesto odgovornega urednika televizijskega programa regionalnega centra v Mariboru, prav tako za štiri leta, zasedel Zoran Medved.

Biziljeva pričakuje več poglobljenih programskih vsebin

Biziljeva je pojasnila, da bo Rebernikova za zdaj obe funkciji opravljala kot v. d. zaradi načrtovane združitve informativnega in parlamentarnega programa. Kdaj bo združitev končana, pa je po njenih besedah odvisno tudi od Rebernikove, ki bo s tem namenom oblikovala projektno skupino. Biziljeva verjame, da bo Rebernikova izpeljala, kar si je zadala, in bo urednikovanje s polnim mandatom nadaljevala tudi po združitvi obeh programov. Po besedah Biziljeve je prva naloga novih urednikov dvig kakovosti televizijskega programa. RTVS kot javni servis mora biti kredibilna in hkrati zanimiva, česar pa ni lahko doseči, je opozorila. Dodala je, da pričakuje tudi bistveno več poglobljenih programskih vsebin, čakajo pa jih tudi notranje reorganizacije.

Generalni direktor RTVS Marko Filli pa je dejal, da združitev informativnega in parlamentarnega programa TVS pričakuje najkasneje v šestih mesecih. Po njegovih besedah so vsi trije novi odgovorni uredniki pokazali veliko pozitivne energije in odločenosti, da nadgradijo do zdaj doseženo. Med prihodnjimi nalogami Filli izpostavlja še več regionalnih vsebin v osrednjem informativnem programu TVS.

Deli s prijatelji