IZPOVED

Jadranka Kosor: Če potrebujem tolažbo, ga lahko pokličem

Objavljeno 26. september 2014 09.40 | Posodobljeno 26. september 2014 09.40 | Piše: Mo. S.

»Sem obsedeno zaljubljena mama,« pa je dejala o odnosu do svojega sina, za katerega meni, da ga je dobro vzgojila.

Le kaj ji bo podaril Borut Pahor?

LJUBLJANA – Jadranka Kosor, nekdanja predsednica hrvaške vlade, o slovenskem predsedniku države Borutu Pahorju še vedno meni vse najlepše. Kot je povedala za oddajo Epilog, se pogosto slišita, jo pa moti, da so mediji iz njunega prijateljstva ustvarili nekakšno umetno romanco. »Če bi potrebovala kakršno koli pomoč, tudi le tolažbo, bi ga lahko poklicala. In to mi veliko pomeni,« je dejala.

V nasprotju z njim pa se s svojim nekdanjim mentorjem Ivom Sanaderjem ne sliši več. Tudi v zaporu ga ni obiskala, je povedala in dodala, da se za nekatere ljudi, za katere smo mislili, da so uspešni in veliki državniki, zdaj kaže, da to niso. »In to je tragedija politike,« je pripomnila. Vzporednico je potegnila tudi z Janezom Janšo, ki je prav tako v zaporu.

Verjame v ljubezen in zakon

Sicer pa je spregovorila tudi o sebi. Kot pravi, v zasebnem življenju ni imela sreče, a kljub temu verjame v ljubezen in zakon, čeprav je njen propadel. Občuduje ljudi, ki dolga leta živijo skupaj, bi pa bilo zanjo veliko lažje, če bi v težkih trenutkih seveda imela nekoga, ki bi ga lahko prijela za roko. »Žal nisem tako srečna,« je dejala.

Sin ji je vse

»Sem obsedeno zaljubljena mama,« pa je dejala o odnosu do svojega sina, za katerega meni, da ga je dobro vzgojila. Če bi ji kdo rekel nasprotno, bi se bila z njim pripravljena tudi stepsti, se je pošalila.

Deli s prijatelji