PREPOVED

Jadralni padalci in zmajarji ne smejo več leteti

Objavljeno 18. september 2012 20.30 | Posodobljeno 18. september 2012 20.28 | Piše: Mo. S.

Ugotovili so, da izvajalci zračnega prevoza z jadralnimi padali in zmaji nimajo ustreznih dovoljenj.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Javna agencija za civilno letalstvo bo balonarjem kmalu lahko izdala operativna dovoljenja za komercialne polete z baloni, ki jih je balonarjem po tragični nesreči na Ljubljanskem barju odvzela. Danes pa so se pri agenciji odločili tudi, da v zračnem prostoru Slovenije prepovedo izvajanje zračnega prevoza potnikov z jadralnimi padali in jadralnimi zmaji.

Brez dovoljenja ne smete leteti

»Prepoved ne velja za operaterje, ki pridobijo dovoljenje za opravljanje zračnega prevoza z jadralnimi padali in jadralnimi zmaji in izpolnjujejo pogoje za izvajanje zračnega prevoza v skladu z letalskimi predpisi, ki veljajo oziroma se uporabljajo v Republiki Sloveniji,« so še zapisali v svoji direktivi o varnosti.

Služba za preiskavo nesreč pri ministrstvu za infrastrukturo in prostor je namreč izdala že več varnostnih priporočil, na podlagi katerih je agencija izvedla več nadzorov nad izvajanjem letalskih predpisov. Ugotovili so, da izvajalci zračnega prevoza z jadralnimi padali in zmaji nimajo ustreznih dovoljenj za opravljanje takšne dejavnosti.

Celotno direktivo si oglejte v spodaj pripeti priponki.

Deli s prijatelji