NA KOŽO

Ja, kaj ste pa oblekli?!

Objavljeno 17. maj 2017 00.35 | Posodobljeno 17. maj 2017 00.45 | Piše: Ksenija Koren
Ključne besede: komentar

Najmlajši generalni državni tožilec lahko postane prva tožilska pop ikona.

Modne zapovedi so eno, formalne ali neformalne zapovedi oblačenja v strogo formalnih situacijah pa nekaj popolnoma drugega. Spomnim se štajerske šefice banke, ki je sicer klavrno končala na davkoplačevalskih plečih, a je v dneh, ko je gospa v tisti hiši kazala, da nosi hlače, od svojih zaposlenih zahtevala, da v službi nosijo krila. Direktorica danes sicer hodi na sodišče, kjer morajo sodniki, tožilci in odvetniki nositi toge. K sreči. Čakanje na sodnih hodnikih zna biti prav osupljivo, ko zunaj terminov razprav pride mimo kaka v pretesni in prekratki obleki. Pa v čevljih s platformo.

Tako kot je pred dnevi, ko je prišel najbrž na slavnostni dogodek svojega življenja, z ultramoderno telirano modro obleko vzbudil pozornost novi generalni državni tožilec Drago Šketa. Najmlajši generalni državni tožilec v kratki slovenski zgodovini ima kar nekaj možnosti, da postane prva slovenska tožilska pop ikona. Bolje rečeno najmlajša tožilska pop ikona, prvi je bil lovec na tajkune Jože Kozina, ki mu je medijska pozornost očitno godila, pa je hitro odprl srce in v medijih za moža njegovega preiskovalskega profila dajal neprimerne izjave o svojem ponosu na lastno računalniško nepismenost. Premo sorazmerno z njegovim pojavljanjem v medijih je padala odmevnost Kozinovega preiskovanja bančne luknje in gospa, ki v začetku našega zapisa nosi hlače, še vedno ni pojasnila, komu je dajala ugodne kredite, kako je bilo to mogoče in kdo denarja nikoli ni vrnil, ampak so za sanacijo vzeli tudi iz žaklja tistih, ki že tako mizerno zaslužijo. Kozina, ki ne preganja več kakšnih velikih rib, pa z napovedjo doktorske naloge z naslovom Vpliv neodgovornih praks z živalmi na človekovo bivanjsko praznino pri profesorici za ontologijo in metafiziko na filozofski fakulteti nikomur več ni zanimiv.

Pametni se učijo na napakah drugih. Šketa pa očitno potrebuje razodetje, da prvak stila v slovenski politiki Borut Pahor v parlament ne prihaja v oblekah nevpadljivih barv in krojev, ker ne sledi modnim smernicam ali ne želi poudariti svojega natreniranega telesa. Temveč zato, ker tam veljajo neka drugačna pravila oblačenja, kot denimo v kakšnem znanem mariborskem lokalu. Kdor tega ne ve, je v obleki po zadnjem kriku mode hitro kmetavz.

Deli s prijatelji