VAJA

Izredni dogodek: predor Šentvid zaprt

Objavljeno 03. marec 2013 09.44 | Posodobljeno 03. marec 2013 09.45 | Piše: A. L.

Preden greste na pot, preverite razmere na avtocesti na brezplačni številki 080 22 44.

Oviran promet pri predoru Šentvid

LJUBLJANA – Danes bo predvidoma od 10. do 12. ure za ves promet in v obe smeri zaprt predor Šentvid, s tem pa tudi nekaj več kot trikilometrski odsek avtoceste A2 med priključkom Celovška cesta in razcepom Koseze. V predoru Šentvid bo med zaporo izvedena vaja zaščite in reševanja izrednega dogodka. Med predvidoma dveurno zaporo predora bodo v Kosezah in Šentvidu zaprti tudi vsi uvozi na navedeni odsek avtoceste: s Podutiške ceste ter uvoz s Celovške ceste v predor iz smeri Kranja v Šentvidu.

Obvoz bo označen

Iz smeri Kranja bodo vozila avtocesto zapustila na izvozu za Celovško cesto v Šentvidu, iz smeri Kozarij pa bo promet za smer proti Kranju preusmerjen na severno ljubljansko obvoznico H3 in na njej na izvoz Ljubljana sever na Celovško cesto. Obvoz bo označen. V obdobju zapore bo zaradi skrajšanja cestninske ceste na cestninski postaji Torovo na gorenjski avtocesti ustrezno znižana cestnina za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3,5 tone.

Informacije preverite na 080 22 44

Voznikom in voznicam priporočamo, da pred odhodom pokličejo Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na kratko številko 1970, kjer jim bodo operaterji poskušali dati čim bolj aktualno in celovito informacijo o stanju na cestah. Na kratko lahko stanje na avtocestah in hitrih cestah preverijo tudi na brezplačni glasovni postaji 080 22 44.

Deli s prijatelji