IZREDNE RAZMERE

Izredne razmere v Pivki: otroci v šolah brez elektrike in ogrevanja

Objavljeno 31. januar 2014 11.03 | Posodobljeno 31. januar 2014 11.47 | Piše: STA, T. L.

Neugodne vremenske razmere so povzročile zaprtje nekaterih šol na Notranjskem.

Fotografija je simbolična.

POSTOJNA, PIVKA – Zaradi vremenskih razmer so danes zaprte nekatere šole na Notranjskem. Ravnateljica osnovne šole (OŠ) Prestranek Nataša Režek Donev je potrdila, da danes nimajo pouka, prav tako je zaprt vrtec, za otroke, ki so že prispeli v šolo in vrtec, pa bodo poskrbeli. Po njenih podatkih pouka prav tako nimajo na osnovnih šolah v Pivki in Knežaku.

»Glavne ceste so sicer splužene, so pa stranske zelo nevarne. Prav tako smo občasno brez elektrike, zato sta vprašljiva ogrevanje in priprava hrane,« je povedala ravnateljica OŠ Prestranek, ki jo obiskuje 185 otrok, v pripadajočem vrtcu pa je 67 otrok.

Za tiste otroke in šolarje, ki so že prispeli v vrtec, bodo poskrbeli, nekatere pa so že prišli iskat stari starši ali sorodniki, je dodala. O odpovedi pouka so obvestili tudi šolsko ministrstvo.

Gasilci na delu vso noč

Na območju občine Pivka so danes izredne razmere. V središču Pivke že več ur ni elektrike, zato sta zaprta šola in vrtec, omejeno je delo v trgovinah in zdravstvenem domu, prav tako ne delajo v podjetju Javor, je povedal poveljnik pivške civilne zaščite Jože Morel.

Na Pivškem je začelo deževati v četrtek popoldne, nato pa se je na nekaterih območjih pojavil žled. Gasilci so po Morelovih besedah bili ponekod na delu vso noč in so odstranjevali veje z električnih napeljav in cestišč. Ceste so trenutno težje prevozne zaradi padajočih vej in drevja, zgodilo pa se je tudi, da je ostalo ukleščeno gasilsko vozilo, je povedal Morel, ki krajane poziva, naj se čim manj zadržujejo zunaj, zlasti ne blizu drevja.

Na Pivškem še vedno dežuje, civilna zaščita zadeve spremlja, doslej pa se je sestala v ožjem obsegu.
 

 

Deli s prijatelji