MOTORIST

»Izraz ‘leteči Kranjec‘ ne velja, ko sem na motorju«

Objavljeno 21. marec 2012 18.40 | Posodobljeno 21. marec 2012 18.16 | Piše: Mo. S.

Policija je predstavila aktivnosti in preventivne nasvete za varnost motoristov v prometu.

LJUBLJANA – Motoristična sezona se počasi začenja, v ta namen pa so predstavniki policije in slovenskih motorističnih klubov javnosti predstavili aktivnosti ter preventivne nasvete za večjo varnost motoristov v prometu. Na konferenci ni manjkal niti smučarski skakalec Robert Kranjec, ki je velik ljubitelj motorjev in hitrosti.

Hiter le na skakalnici

A hitrost po njegovem mnenju spada le na skakalnico, saj usode na cesti ne želi izzivati, zato vozi previdno in po predpisih. V prostem času se sicer rad usede na motor, svoj adrenalin pa raje sprosti na dirkališčih kot na cesti.

Več akcij v prihodnjih mesecih

Prva akcija, s katero želijo policisti zmanjšati število mrtvih in poškodovanih motoristov, bo potekala med 22. in 25. marcem, ko bodo po Sloveniji izvajali poostren nadzor. V prihodnjih mesecih načrtujejo več preventivnih aktivnosti, med drugim tudi delavnice, kjer se bodo motoristi lahko učili varnejše vožnje.

Nekaj nasvetov za motoriste

Preden se usedete na motor, preverite zračni tlak v pnevmatikah, si nadenite čelado ter oblačila s ščitniki. Ne pozabite na to, da alkohol in druge substance v promet ne spadajo. Hitrost na cesti prilagodite okoliščinam ter poskrbite, da boste čim bolj vidni, opozarja policija, posebej previdni pa bodite med vožnjo skozi levi ovinek. Takrat se od ločilne črte na sredini cestišča umaknite, sicer bo vaša glava v nevarnosti zaradi vozil, ki vam prihajajo nasproti, so med drugim zapisali na spletni strani policije.

Deli s prijatelji