NEVARNO

Izkušnje darsovcev: Zgorela bosta skupaj z mano

Objavljeno 24. julij 2016 12.47 | Posodobljeno 24. julij 2016 12.47 | Piše: STA, Mo. S.

Eden od voznikov pa je globi poskušal ubežati z amatersko gledališko predstavo.

Darsovi nadzorniki so nenehno na preži: po Ljubljani napovedujejo nadzor tudi v okolici drugih večjih mest

LJUBLJANA – Dars je ta teden izpostavil nekaj primerov nevarnega in nenavadnega vedenja uporabnikov slovenskih avtocest, ki so jih cestninski nadzorniki obravnavali zaradi prekrškov v zvezi z uporabo vinjet. Neki voznik je tako grozil s samovžigom, drugi pa se je namerno poškodoval, preden so ga opozorili, da so njegovo dejanje posnele kamere.

Nemko morali vkleniti

»Eden od uporabnikov je na primorski avtocesti, na odcepu med Sežano in Fernetiči, med postopkom obravnave grozil najprej s samovžigom, nato pa zagrozil tudi cestninskima nadzornikoma, da bosta zgorela skupaj z njim,« so sporočili iz Darsa. K sreči je imel za to nevarno in nerazumno dejanje v roki napačno 'orožje' – ročko z gorivom, ki ne eksplodira in je tudi težko vnetljiva. »Cestninska nadzornika sta poklicala policiste in zadeva se je na koncu rešila brez tragičnih posledic, si je pa uporabnik s tem dejanjem poleg vinjetne globe nakopal dodatne težave,« so zapisali.

Cestninski nadzorniki so poročali tudi o primeru nemške državljanke, ki se je nad izdanim plačilnim nalogom tako razhudila, da so jo zaradi agresivnosti policisti morali vkleniti. Izgubila je razsodnost, rahločutnost pa po vsej verjetnosti tudi ni bila njena značilnost, so opazili pri Darsu.

Uprizoril pravo predstavo

Eden od voznikov pa je globi poskušal ubežati z amatersko gledališko predstavo. »Uprizoril je, da ga je napadel cestninski nadzornik, in se vrgel na robnik, pri tem pa se je poškodoval. Ko so ga na kraju dogodka seznanili, da je bil njegov uprizorjeni napad z ne preveč sodobnimi igralskimi prijemi posnet, je poskušal še zbežati,« so še dodali pri Darsu.

Deli s prijatelji