NA PROSLAVI

Izjave pokojnega Jamnika so predvajali z dovoljenjem

Objavljeno 04. januar 2015 12.21 | Posodobljeno 04. januar 2015 12.21 | Piše: T. L.

Na proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti se je med nastopajočimi znašel tudi istega dne pokopani direktor Kemijskega inštituta Janko Jamnik.

Izjave Jamnika v vnaprej posnetem materialu, ki je objavljen na dan njegovega pogreba.

LJUBLJANA – Ob nedavni proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti se je v vnaprej posnetem delu izjav državljank in državljanov pojavil tudi tistega dne pokopani Janko Jamnik, direktor Kemijskega inštituta. Ob posnetkih izjav uspešnih Slovenk in Slovencev njihova imena niso bila zapisana, so pa bila navedena v odjavni špici, kjer je bilo mogoče zaslediti Jamnikovo ime.

Iz celotnega prispevka ali odjavne špice ni bilo razvidno, da je Jamnik žal že pokojni, kar je sicer navada ob takih, sploh tako tragičnih in nepričakovanih okoliščinah. Jamnik je nekaj dni pred proslavo umrl za posledicami strelnih ran, ki jih je dobil v napadu na parkirišču na ljubljanskem Viču in so ga prav na dan proslave pokopali. 

Za komentar, kaj je prispevalo k odločitvi, da so navkljub tragičnim dogodkom izjave Jamnika ostale v vnaprej posnetem materialu, smo vprašali pristojne na RTV Slovenija. Odgovorili so nam, da je bila na proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki je potekala v torek, 23. decembra, med izjavami državljanov tudi izjava gospoda Janka Jamnika. »Za predvajanje posnete izjave je avtorska ekipa pridobila soglasje družine Jamnika, ki se je proslave v Cankarjevem domu tudi udeležila,« so pojasnili na RTV Slovenija. 

 

Deli s prijatelji