PRAVNOMOČNO

Izgubil je: čudežni deček Jaklič brez magistrskega naslova

Objavljeno 22. marec 2013 09.01 | Posodobljeno 22. marec 2013 09.14 | Piše: T. L.

Upravno sodišče je zavrnilo Jakličevo tožbo proti Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani glede odvzema magistrskega naslova.

Marko Jaklič.

LJUBLJANA – Marko Jaklič je izgubil bitko za obdržanje magistrskega naziva. Upravno sodišče je namreč zavrnilo Jakličevo tožbo proti Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani glede odvzema magistrskega naslova. »Odločitev sodišča je pravnomočna. Zoper njo je možno izredno pravno sredstvo – revizija,« je za Žurnal pojasnila predsednica sodišča Jasna Šegan. Rok zanjo bo potekel 12. aprila, je pa prvi ljubljanski lekarnar v odhajanju že napovedal, da bo uporabil to pravno sredstvo. Jaklič je vseskozi zatrjeval, da bo dokazal svojo nedolžnost, za to pa da je pripravljen uporabiti vsa pravna sredstva.

Naj spomnimo, da so Jankovićevemu 'čudežnemu dečku' Marku Jakliču na ljubljanski ekonomski fakulteti zaradi plagiatorstva odvzeli magistrski naslov, kar pa ni škodovalo njegovi karieri, saj so ga tudi po ugotovljenem plagiatorstvu pri MOL imenovali za direktorja Lekarne Ljubljana. Sicer pa so Jakliču očitali, da je prepisoval iz dveh študij, ki ju je naročila Vzajemna v času, ko je zdravstveno zavarovalnico še vodil Jaklič.

Jaklič hoče še elektriko za bazen

Kot je znano, je Jaklič vpleten v še en škandalozen primer. Bremeni ga črnograditeljska afera, saj se že nekaj časa spretno izogiba rušitvi nelegalno zgrajene stavbe v Dolu pri Polhovem Gradcu. Jakliču so lani gradbeno dovoljenje in legalizacijo vnovič zavrnili, medtem pa na upravnem sodišču še niso odločili o njegovi novi tožbi zoper inšpekcijski sklep o dovolitvi izvršbe, torej o rušenju. 

Kot poročajo Finance, je Jaklič zaradi nove uredbe o razvrstitvi objektov vložil tri vloge za enostavne objekte, so povedali na gradbenem inšpektoratu pri ministrstvu za infrastrukturo in prostor, o vlogah pa še niso odločili. Pri vlogah ne gre za legalizacijo objekta, trdijo na inšpektoratu, Jakličeve vloge se nanašajo na uveljavitev nove uredbe oziroma na »domnevno enostavne objekte, za katere zavezanec meni, da so postali legalni, zato poziva k priklopu električne energije za navedene enostavne objekte – rezervoar za vodo, bazen z bazensko črpalko in podporni zid«. 

Deli s prijatelji