NAPOVED

Izdali rdeče opozorilo, meja sneženja na 400 metrih

Objavljeno 30. november 2014 11.34 | Posodobljeno 30. november 2014 11.56 | Piše: P. Pa.

Arso opozarja, da bodo v bližini morja zjutraj in dopoldne možne nevihte.

V ponedeljek bodo temperature padle tudi do minus 16 stopinj Celzija.

LJUBLJANA – Danes bo oblačno, dopoldne bo občasno deževalo v zahodni in južni ter deloma osrednji Sloveniji, popoldne pa se bodo padavine razširile proti vzhodu in do večera zajele vso državo.

Ob morju bo pihal šibak jugo, v Vipavski dolini in na Krasu pa šibka burja. Temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem od 11 do 15 stopinj Celzija.  Jutri bo oblačno s padavinami. Arso (Agencija RS za okolje) opozarja, da bodo v bližini morja zjutraj in dopoldne možne nevihte. Meja sneženja se bo lahko pozno popoldne ponekod v severni Sloveniji spustila do nadmorske višine okoli 400 m.

Rdeče opozorilo

Zvečer bodo padavine oslabele. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, v vzhodni Sloveniji severovzhodni veter. Temperature bodo od 2 do 5, na Primorskem do 12 stopinj. Arso je izdal rdeče opozorilo, saj bo v ponedeljek zjutraj ob slovenski obali povišano plimovanje morja. Med 4.30 in 6.30 lahko morje poplavi nižje dele obale.

V torek in sredo bo oblačno, ponekod bodo občasno še rahle, krajevne padavine. Na Primorskem bo suho, v sredo se bo delno zjasnilo. Pihala bo šibka do zmerna burja.

Deli s prijatelji