REZULTATI

Izdajatelj Slovenskih novic posluje z dobičkom

Objavljeno 22. avgust 2014 14.36 | Posodobljeno 22. avgust 2014 14.36 | Piše: E. N.

Rezultati poslovanja v prvem polletju letošnjega leta so več kot razveseljivi: Delo, d. d., izdajatelj najbolj priljubljenega in branega časnika pri nas, Slovenskih novic, iz tekočega poslovanja ustvarja dobiček.

Časnik Slovenske novice so stalnica in zvest član slovenskih domov: dnevno jih v roke vzame preko 330 tisoč Slovencev! Tudi na internetu znamo prepričati: v komaj štirih letih digitalnega obstoja smo prehiteli vso konkurenco in s 415 tisoč zvestimi bralci postali najbolj brani časopisni portal južno od Karavank.

V prvih sedmih mesecih leta je medijska hiša iz poslovanja ustvarila 836.000 evrov in čistega dobička v višini 577.000 evrov. To je več od planiranega in doseženega v istem obdobju leta 2013.

V tem obdobju je družbi uspelo zmanjšati zadolženost za 4,1 milijona evrov, so na današnji redni seji nadzornega sveta družbe Delo, d. d., ugotavljali nadzorniki.

Nadzorni svet se je seznanil tudi s poročilom uprave v zvezi s prodajo Večera. Družba Delo je že pridobila vsa potrebna soglasja, medtem ko mora v skladu s pogodbo še zadnje soglasje AVK-ja pridobiti kupec. Za odgovornega urednika edicije Plus 50 pa je bil za eno leto imenovan Marjan Bauer

Deli s prijatelji