ZMEDA

Iz SDS so jih najprej izključili, zdaj jih hočejo nazaj

Objavljeno 24. april 2013 13.36 | Posodobljeno 24. april 2013 13.36 | Piše: STA, T. L.

Nepričakovano izključeni svetniki so pred dnevi dobili skopo obvestilo, da je SDS preklicala njihovo izključitev.

Stranka SDS

NOVO MESTO – Tri novomeške občinske svetnike iz vrst SDS, ki jih je stranka brez obrazložitve konec marca izključila iz svojega članstva, so iz SDS v preteklih dneh obvestili, da se je pri njihovi izključitvi zgodila postopkovna napaka. Zaradi načina obravnave pa so po poročanju časnika Dnevnik vsi trije zdaj iz SDS izstopili sami.

Kršili naj bi statut stranke, kje in kdaj, pa ni jasno

Kot navaja časnik, so novomeški občinski svetniki Andrej Resman, Vanja Kolenc in Milena Bartelj te dni prejeli skopo obvestilo SDS, da je preklicala njihovo izključitev, iz SDS pa je zaradi nesoglasij v novomeškem mestnem odboru pred tem izstopil še njihov svetniški kolega Ivan Bukovec. Vsi trije novomeški svetniki so bili iz stranke izključeni, ker naj bi kršili statut stranke oziroma ker naj ne bi upoštevali njenih sklepov. Pri kateri zadevi naj bi to storili, ni znano.

Izključen še podžupan Šteingel

Hkrati z novomeškimi svetniki je SDS iz svojega članstva marca izključila tudi žužemberškega podžupana Jožeta Šteingla, ki pa v nasprotju z Novomeščani do zdaj še ni prejel nobenega obvestila o morebitnem preklicu izključitve. Šteingel sicer predvideva, da SDS njegovo pritožbo, ki jo je poslal na svet stranke, še obravnava in da mu bodo svojo odločitev sporočili po prvomajskih praznikih.

Kot dodaja Dnevnik, bo o tem, ali bodo v SDS zahtevali, da novomeški svetniki vrnejo svoje svetniške mandate, izvršilni odbor novomeškega mestnega odbora SDS še odločal.

Deli s prijatelji