BANKIR

Iz Londona: premierka Bratušek hvaležna božičku

Objavljeno 20. december 2013 08.39 | Posodobljeno 20. december 2013 08.42 | Piše: D. P.

Opozoril je, da si je po stresnih testih oddahnila tudi Evropa, saj se je ognila še šesti finančni injekciji.

Tosh Kojima, investicijski bankir iz britanskega finančnega središča London City.

LJUBLJANA, LONDON – Tosh Kojima, investicijski bankir iz britanskega finančnega središča London City, ni presenečen, da je slovenska bančna luknja velika ravno 4,7 milijarde evrov. Približno toliko, kolikor ima država na voljo denarja, da ji ni treba po pomoč v Evropo. Zaradi take naključnosti so se pojavile tudi govorice, da so se slovenski in bruseljski politiki kar dogovorili, da je dolg 4,7 milijarde, ne pa šest (6), kot so jih napovedovali v Londonu.

»Seveda bo marsikdo rekel, da se da znesek prilagajati. In uporabiti različne stresne teste. Toda zame je izhodišče stresnega testa trdno,« pravi bankir. Zaradi rezultatov je po njegovem mnenju slovenska premierka najbrž hvaležna božičku. 

»Stresni test in poročilo sta v Cityju deležna velikega spoštovanja, ker so ju pripravili neodvisni svetovalci in revizorji. To je povečalo zaupanje v odločitve slovenske vlade.«

V pogovoru za Odmeve TV Slovenija je še dejal, da si je po stresnih testih oddahnila tudi Evropa, saj se je ognila že šesti finančni injekciji.

Deli s prijatelji