PO NESREČI

Iz kome prebujajo pilota smrtonosnega balona

Objavljeno 31. avgust 2012 09.05 | Posodobljeno 31. avgust 2012 09.05 | Piše: D. P.

Vmes so mu opravili nekaj operacij, med drugim so mu zavoljo opeklin presajali tudi kožo.

LJUBLJANA, MARIBOR – Med huje ranjenimi v nesreči z balonom je bil tudi pilot Miro Kolenc. Za njegovo življenje so se borili v mariborski bolnišnici, po zadnjih podatkih so ga začeli prebujati iz umetne kome. Vmes so mu opravili nekaj operacij, med drugim so mu zaradi hudih opeklin presajali tudi kožo.

Slabo vreme krivo za vse?

Naj spomnimo, da je pred dobrim tednom dni strmoglavil balon, kjer so umrle štiri osebe. Po zadnjih podatkih naj bi nesreči botrovalo slabo vreme. Pilot nesrečnega balona je bil prav Kolenc, sicer tudi direktor Balonarskega centra.

Brez dovoljenja

Za nameček je Kolenc letel brez dovoljenja za letenje. Ne le da ni spoštoval prepovedi in je kljub temu letel, opravljal je celo komercialne polete in s tem ogrozil življenja nedolžnih ljudi, željnih nepozabnega doživetja v zraku.

14 težje poškodovanih

Na balonu je bilo v času nesreče 32 ljudi – 30 potnikov ter pilot in kopilot. Umrli so štirje ljudje, med njimi tudi otrok. 14 udeležencev je bilo težko poškodovanih, 10 so jih morali takoj po prihodu v ljubljanski klinični center oživljati.

Deli s prijatelji