OSVEŽITEV

Iz dneva v dan bo hladnejše

Objavljeno 09. julij 2012 13.32 | Posodobljeno 09. julij 2012 13.33 | Piše: S. J.

V prihodnjih dneh se nam obeta nekaj več oblačnosti, pa tudi nižje temperature in nevihte.

LJUBLJANA – Če vam visoke temperature povzročajo težave, si boste lahko v naslednjih dneh malo oddahnili, saj bodo iz dneva v dan nižje. Čeprav še vedno ne bo tako hladno, kot bi si nekateri želeli, nas bodo občasno hladile vsaj plohe.

Nevihte predvsem v severni Sloveniji

»Vreme se bo počasi spremenilo. Že danes bo nekaj neviht predvsem v severnem delu Slovenije. Jutri in pojutrišnjem bodo pogostejše plohe in nevihte,« je povedal dežurni prognostik Andrej Velkavrh. Danes bo tudi več kopaste oblačnosti, in čeprav naj bi nevihte grozile predvsem severni Sloveniji, ni izključeno, da ne bo deževalo tudi drugod. Padavine bodo manj verjetne ob morju ter v krajih od Prekmurja do Bele krajine.

Kako bo s točo?

Čeprav je nevarnost toče majhna, pa vsaj do srede nanjo ne gre povsem pozabiti.

Več o vremenu si preberite tukaj.

In kako s temperaturami?

»Danes bodo temperature še precej visoke – od 28 do 34 stopinj Celzija. Jutri od 23 do 30 stopinj, na Primorskem do 33, podobno vreme pa se obeta tudi v sredo. V četrtek bo hladnejše, saj bo od 20 do 25 stopinj, le na Primorskem bodo temperature nekoliko višje. V petek in soboto bo suho, potem pa se spet obeta nekaj dežja,« je glede temperatur pristavil Velkavrh.

image

Pijte dovolj tekočine

Danes se sredi dneva in popoldne izogibajte večjim naporom in uživajte dovolj tekočine, saj bo toplotna obremenitev še vedno velika, največja bo seveda v mestih, pa tudi spanje na torek bo moteno.

Deli s prijatelji