ZNESEK NEZNAN

Ivan Zidar v osebnem stečaju

Objavljeno 14. september 2015 16.21 | Posodobljeno 14. september 2015 16.20 | Piše: A. K.

Upniki lahko svoje terjatve in izločitvene pravice prijavijo do 14. decembra.

Sodišče bi Zidarja ob isti uri rado videlo trikrat.

LJUBLJANA – Nekdanji lastnik propadlega gradbenega velikana SCT Ivan Zidar je pristal v osebnem stečaju. Za stečajnega upravitelja je bil imenovan Boštjan Pavec, ki pa po poročanju Financ o tem, da mu je bil dodeljen stečaj Ivana Zidarja, še ni bil obveščen. Upniki lahko svoje terjatve in izločitvene pravice prijavijo do 14. decembra, po koncu tega roka pa bo tudi znano, koliko dolguje nekdanji prvi mož SCT.

Kazenski pregon ustavljen

Ivan Zidar je vpleten v več kazenskih postopkov, ki jih sodišča zaradi njegove bolezni postopno umikajo. Odvetnik Boštjan Podgoršek je ob tem povedal, da so sodišča zoper Zidarja po sodnih počitnicah ustavila dva postopka. Zoper Zidarja se bo njegovih besedah vodi še okoli pet kazenskih postopkov, za katere prav tako računa, da bodo ustavljeni.

Sicer pa lahko osebe v osebnih stečajih zaprosijo za odpust obveznosti. To pomeni, da jim sodišče določi preizkusno obdobje, po katerem se dolžniku odpišejo preostali dolgovi. Če odpusta obveznosti ne dobi, se dolžniku obveznosti ne odpišejo.

Po poročanju Financ je glavna ovira za Zidarjev odpis obveznosti pravnomočna obsodba v zadevi Čista lopata, kjer je bil Zidar pravnomočno obsojen na 14 mesecev zapora.

Deli s prijatelji