SKRIVNOSTNI GOST

Italijanski premier med prazniki v Sloveniji

Objavljeno 03. januar 2014 13.55 | Posodobljeno 03. januar 2014 15.14 | Piše: K. K., Mo. S.

Italijanska poslanka v Evropskem parlamentu se javno zgraža, ker naj bi bil Enrico Letta dopustoval na Hrvaškem, a se je zmotila.

Enrico Letta.

RIM, LJUBLJANA – Ne na Hrvaškem, italijanski premier Enrico Letta je praznične dni preživel v Sloveniji! Namigi o obisku pri nas so se izkazali za resnične, kar so nam potrdili tudi na ministrstvu za zunanje zadeve. O njegovem obisku so namreč bili obveščeni, ker je šlo za zasebni obisk, pa več informacij niso imeli.

»Hrvaška Italiji krade turiste«

Da je novo leto dočakal v Sloveniji, so sicer poročali naši južni sosedi, ki so za novico izvedeli iz tamkajšnjih diplomatskih krogov, kot poroča vecernji.hr, pa so sprva mislili, da dopustuje pri njih. Italijanska poslanka Evropskega parlamenta Susy de Martini, sicer članica stranke Forza Italia, se je nad Letto javno zgražala: »Namesto da bi novoletne praznike z družino preživel v Italiji, je premier na Hrvaškem, v državi, ki nam je tudi lansko poletje kradla turiste.«

O njegovem »sramotnem početju«

Letta je božič preživel v Pisi, se 28. decembra z ženo in tremi otroki vkrcal na letalo za tržaško letališče Ronke (Ronchi dei Legionari), nato pa najel avtomobil, nanj nalepil slovensko vinjeto in se z družino podal na pot. Po mnenju poslanke je njegovo početje naravnost sramotno.

»Se predsednik vlade zaveda, da z izborom države, ki nima evra in v kateri so cene drastično nižje od italijanskih, daje neprimeren vzor in škodi turizmu v Italiji?« se vprašuje in nadaljuje, da Hrvaška z nizkimi cenami privablja ne le italijanske, temveč tudi nemške in druge turiste – vse to zaradi EU, ki na Hrvaškem še ni uvedla nove valute. 

Vendarle trošil evre ...

Morda se ogorčena poslanka ugrizne v jezik, ko izve, da je premier dopustoval v Sloveniji, kjer evropsko valuto in nekoliko višje cene (vsaj nekatere) vendarle imamo …

Deli s prijatelji