DRAŽBA

Iščejo kupce 64 stanovanj

Objavljeno 03. april 2013 11.05 | Posodobljeno 03. april 2013 11.05 | Piše: STA, T. L.

Po stečaju GPG Inženiringa na dražbah na prodaj premoženje družbe, med drugim tudi stanovanja.

Na novogradnje bo po novem letu višji davek.

LJUBLJANA – Stečajni upravitelj GPG Inženiringa Jožef Patty je za 29. maj sklical več dražb, na katerih bo poskušal prodati premoženje družbe. Med drugim so znova na prodaj nepremičnine, ki predstavljajo tovarniški kompleks Rašica Gameljne, in več stanovanj v stanovanjskem kompleksu Jezero Cerknica. Skupna vrednost vseh nepremičnin je okoli 16 milijonov evrov.

Na prodaj 64 stanovanj v vrednosti 5,42 milijona evrov

Nepremičnine, ki predstavljajo tovarniški kompleks Rašica Gameljne, bo Patty poskušal prodati drugič. Tokrat je izklicna cena postavljena pri nekaj manj kot 6,22 milijona evrov, je objavljeno na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve.

Nepremičnine predstavlja kompleks nekdanje tovarne Rašica, v sklopu katerega se nahajajo proizvodni in skladiščni objekti. Zemljišče se nahaja na severnem obrobju Ljubljane, med Šmarno goro in Rašico. Prodaja se jih v kompletu po načelu videno – kupljeno.

V stanovanjskem kompleksu Jezero Cerknica gre za 64 neprodanih stanovanj s pripadajočimi garažami, parkirnimi mesti in shrambami ter pet ločenih parkirnih mest v podzemni garaži. Omenjena stanovanja in parkirna mesta se bodo na tretji dražbi prodajala posamično in po načelu videno – kupljeno. Skupna vrednost vseh 64 stanovanj v kompleksu Jezero Cerknica je nekaj manj kot 5,42 milijona evrov, skupna vrednost petih parkirnih mest v garaži omenjenega kompleksa pa 24.000 evrov.

Kdo bi zemljišče na ljubljanskem Viču in Šiški

Stečajni upravitelj bo na drugi dražbi poskušal prodati komunalno urejeno zemljišče, ki leži sredi večstanovanjske pozidave na ljubljanskem Viču, ob lokalni cesti vzporedno s Tržaško ulico. Izklicna cena je 189.000 evrov in se prodaja po načelu videno – kupljeno.

Na prvi dražbi pa bo Patty poskušal prodati tudi zazidljivo zemljišče v vzhodnem delu Šiške v Ljubljani, ob naselju Celovški dvori. Izklicna cena je 3,84 milijona evrov, prodaja se ga v kompletu in po načelu videno – kupljeno.

Za omenjeno zemljišče sta pridobljeni dve pravnomočni gradbeni dovoljenji – za rušitev objektov, ki so na zemljišču, in za gradnjo trietažne podzemne garažne hiše ter gradnjo treh poslovno-stanovanjskih objektov z različnim številom etaž. Gre za gradnjo 180 stanovanj s poslovnimi prostori v pritličju. Rušilna dela so že izvedena, zemljišče je izravnano in ograjeno, potrebno pa je prestaviti še komunalne vode.

Deli s prijatelji