RADIO

Iščejo direktorja, čas za prijavo še danes

Objavljeno 24. januar 2015 08.02 | Posodobljeno 24. januar 2015 08.02 | Piše: STA, T. L.

Razpis za direktorja Radia Slovenija je izšel 8. januarja, direktorski mandat pa bo trajal štiri leta.

Kaj nam bo v prihodnosti ponudila nacionalna televizija

LJUBLJANA – Kandidati za direktorja Radia Slovenija lahko prijave oddajo le še danes. Razpis je izšel 8. januarja, direktorski mandat pa bo trajal štiri leta. Sedanji v. d. direktorja radia Miha Lampreht, ki se na prejšnji razpis ni prijavil, je napovedal, da bo tokrat prijavo vendarle oddal. Lamprehtu se je mandat iztekel 5. oktobra lani.

Prejšnji razpis za direktorja radia je Radiotelevizija Slovenija (RTVS) objavila konec avgusta lani. Nanj so se prijavili trije kandidati – odgovorna urednika drugega in tretjega radijskega programa, Mirko Štular in Matej Venier, ter odgovorni urednik Radia Koper Andrej Šavko. Koliko prijav je prispelo na novi razpis, pri RTVS do konca izteka razpisa ne razkrivajo.

Generalni direktor RTVS Marko Filli je programskemu svetu zavoda doslej v imenovanje dvakrat predlagal Šavka, a je kandidat v obeh poskusih ostal brez zadostne večine svetniških glasov. Nazadnje je programski svet o Šavku glasoval 24. novembra lani. Potreboval bi najmanj 15 glasov, dobil pa jih je 12.

Na tej seji je sicer programski svet RTVS soglašal z imenovanjem Ljerke Bizilj za direktorico Televizije Slovenija. Biziljeva je enako potrebovala najmanj 15 glasov, prav toliko pa jih je tudi dobila.

Deli s prijatelji