DOLŽNIK

Išče Jureta Jankovića, ki ne plačuje najemnine

Objavljeno 02. april 2013 15.29 | Posodobljeno 02. april 2013 15.29 | Piše: Tjaša Lampret

Jure Janković se je prijavil v Slovenskih Konjicah, kjer pa doslej lastniku ni plačal še niti evra za najemnino, mesečni obrok je sicer 150 evrov.

Jure Janković porabi več denarja, kot ga zasluži

SLOVENSKE NOVICE – »Jure Janković je še prijavljen v Slovenskih Konjicah, ampak ga iščem, ker ga bom odjavil. Brez njegovega soglasja pa tega ne morem,« nam je odgovoril Vladko Švab na vprašanje, ali je Jure Janković še prijavljen na naslovu Liptovska ulica 38 H v industrijskem območju Slovenskih Konjic, kjer je, kot smo razkrili decembra lani, prijavil prebivališče po rubežu v grosupeljski soseski Brvace.

Najemodajalec Jureta ni nikoli videl

»Iščem ga, tukaj pa ne živi,« dodaja Švab, ki je lastnik podjetja Schvab in s tem tudi lastnik stavbe, kjer se je Jure Janković prijavil. Na vprašanje, kdaj je bil Jure nazadnje na tem naslovu, kjer je po javno dostopnih evidencah še vedno prijavljen, pa Švab odgovarja, da ne ve in da ga sam sploh nikoli ni srečal, medtem ko ga je njegovo osebje videlo nekajkrat.

Dogovorjena za 150 evrov mesečno, Janković pa ni plačal niti evra

Švab Jankovića išče zaradi najemnine: Jure namreč nič ne plačuje, kar je tudi razlog, da ga bo Švab odjavil. Odkar je prijavljen na omenjenem naslovu, Janković ni plačal niti evra. Bili smo radovedni in povprašali, za kolikšen znesek gre, ter izvedeli, da sta bila dogovorjena za plačilo 150 evrov mesečno. 

Kot pojasnjuje Švab, se je zgodba z Juretom Jankovićem začela, ko je županovega sina pripeljal eden od kolegov. »Z Juretom nimam nobenih stikov niti nimam njegove telefonske številke.« Ves postopek (tudi podpis pogodbe) je potekal prek omenjenega kolega. Švab pravi, da sam sploh ni vedel, da bo za najemnika dobil Jureta Jankovića, z njim pa se neposredno ni nič dogovarjal.

Prazne obljube

Če ne bo dobil Jankovićeve izjave, ki jo potrebuje za postopek odjave prebivališča, bo Švab začel drug postopek, da ga odjavi, v prostor želi namreč namestiti drugega najemnika. Juretov prijatelj mu je sicer že pred enim mesecem obljubil, da bo zadevo uredil, a se do današnjega dne ni zgodilo nič.

Deli s prijatelji