BOJKOT

Irglova in Šircelj za, koalicija pač ne

Objavljeno 12. september 2014 17.39 | Posodobljeno 12. september 2014 16.24 | Piše: STA, A. L.

Irglova in Šircelj sklicala komisijo, na katerih naj bi se predstavila ministrska kandidata za pravosodje ter finance Goran Klemenčič in Dušan Mramor. Oba sta se opravičila, prav tako ne bo tudi poslancev koalicije in ZaAB.

Med učenci sta tudi Eva Irgl in Andrej Šircelj.

LJUBLJANA – Poslanci SMC, Desusa, SD in ZaAB danes ne bodo sodelovali na sejah komisije za peticije ter komisije za nadzor javnih financ, na katerih naj bi se predstavila ministrska kandidata za pravosodje ter finance Goran Klemenčič in Dušan Mramor. Menijo, da sklic komisij presega določila poslovnika DZ, so sporočili.

Sklica predsednice komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti Eve Irgl in predsednika komisije za nadzor javnih financ Andreja Širclja na temo predstavitve dveh ministrskih kandidatov presegata tako določila poslovnika DZ kot tudi dejansko parlamentarno prakso, so sporočili iz poslanske skupine SMC.

V skladu z 230. členom poslovnika se kandidat za ministra po njihovih navedbah predstavi na matičnem delovnem telesu, ki je bilo ustanovljeno za področje, na katerem bo kandidat za ministra opravljal svojo funkcijo.

Že pred tem sta Mramor in Klemenčič opravičila odsotnost na omenjenih sejah. Pred matičnima delovnima telesoma se bosta predstavila v ponedeljek.

Deli s prijatelji