ODZVAL SE JE

Interpelacijo označil za »pamflet očitkov«: Vlada ne bo padla

Objavljeno 07. januar 2016 18.32 | Posodobljeno 07. januar 2016 18.32 | Piše: STA, M. U.

Zunanji minister Karl Erjavec meni, da interpelacija ne bo uspela in tudi ne bo zamajala vlade.

Karl Erjavec.

LJUBLJANA –  Zunanji minister Karl Erjavec je interpelacijo, ki sta jo zoper njega danes vložili opozicijski stranki NSi in SDS, označil za »pamflet očitkov« brez pravih argumentov proti njegovemu delu. Menil je, da gre pravzaprav za poskus NSi, da znova pritegne pozornost in se zaradi napovedi oblikovanja nove stranke na desnici izogne izpadu iz parlamenta. Kot je dejal, je interpelacijo pravzaprav pričakoval, zato je zadovoljen, da so predlagatelji »prešli od besed k dejanjem«. Po drugi strani pa je interpelacijo ocenil kot slabo pripravljeno. 

Spoštuje sicer ta instrument opozicije, vendar ga, kot je dejal, preseneča, da jo je vložil predsednik zunanjepolitičnega odbora državnega zbora (DZ) Jožef Horvat, ki je doslej vseskozi hvalil njegovo delo na položaju zunanjega ministra. Kot je dejal, sta še v ponedeljek na posvetu diplomacije na Brdu pri Kranju skupaj kósila, pa ni slišal nobenih takšnih očitkov, kakršne so mu danes izrekli v interpelaciji.

Menil je, da interpelacija ne bo uspela in tudi ne bo zamajala vlade Mira Cerarja. To bo po njegovem mnenju predvsem »avtogol« NSi.

Deli s prijatelji