ZDRAHE NA ONKOLOGIJI

Inštitut odgovarja Breclju: Sočustvujemo z nasledniki direktorja

Objavljeno 15. oktober 2015 20.00 | Posodobljeno 15. oktober 2015 20.00 | Piše: Mo. S.

»Svoj vpliv izkorišča tudi za osebne interese,« so zapisali na onkološkem inštitutu v odzivu na besede kirurga Erika Breclja.

Erik Brecelj.

LJUBLJANA – Na onkološkem inštitutu je burno. Potem ko je kirurg Erik Brecelj v sredo obelodanil, da naj bi ga odpustiliimage, se je danes na svoji spletni strani na njegove izjave odzval še onkološki inštitut (OI).

»Med 15.00 in 22.30 je o isti zadevi podal več nasprotujočih si izjav: najprej izjava, da je dobil odpoved; nato izjava, da je ni dobil, a da je v postopku; nato izjava, da pravnica ni hotela izpeljati postopka; nato izjava, da odhaja z OI, da je o tem že obvestil svojega nadrejenega in da je že prenehal klinično delo in začel postopek predaje bolnikov; nazadnje izjava, da bo odšel z OI, če mu bo odpoved vročena,« so začeli.

Kot pravijo, se je v sredo le ponovil vzorec njegovega delovanja, ki smo mu priče že več let. »Dr. Brecelj nenehno napada OI in nekatere posamezne zaposlene, podaja nasprotujoče si izjave, svojih obtožb in navedb pa doslej še nikoli ni podkrepil z dokazi, za katere sicer navaja, da jih ima,« so zapisali in spomnili na njegove obtožbe zoper inštitut in druge, ki so bile zavržene. »V luči tega je trenutni generalni direktor le še zadnja tarča v njegovem rušilnem delovanju,« menijo na inštitutu.


Kam ga je parkiral?

»Svoj vpliv izkorišča tudi za osebne interese. V času, ko je UKC Ljubljana vodil g. Vrhunec, je dr. Brecelj pogosto parkiral svoj avtomobil na parkirišču uprave UKC Ljubljana, medtem ko na tisoče zaposlenih te ustanove nima parkirišč,« še pravijo na inštitutu.

Dodali so, da so že leta deležni Brecljevega blatenja, kar na odnose deluje razdiralno, medtem pa da sam krši pravila inštituta. Zaradi njega naj bi se zaposleni izogibali prevzemu odgovornejših funkcij in nalog, saj bi se tako izpostavili njegovim zahtevam, blatenju in prijavam.

Sočustvujejo z nasledniki direktorja

Izpostavili pa so še nekaj dejanj Breclja, katerega javna podoba je menda zelo drugačna od resnične. V zvezi s tem med drugim navajajo grožnje sodelavcem, lažnivo prikazovanje razmer na OI, zahteve po reševanje zadev na nezakonit način, dejanja, ki niso skladna z njegovo podobo borca proti korupciji, in še kaj. Sprašujejo se, v imenu koga Brecelj deluje, obenem pa že vnaprej sočustvujejo z nasledniki dozdajšnjih direktorjev, če ta kirurg ostane na inštitutu.


Za konec

»Javnosti ob koncu zastavljamo naslednje vprašanje: Ali se bo v tej državi res dopuščalo, da neki posameznik z neformalnim, s podtalnim in z zavajajočim delovanjem brez prevzemanja ponujenih mu formalnih funkcij ter brez odgovornosti za svoje delovanje povzroča kaotične in krizne razmere v eni najbolje delujočih bolnišnic v Sloveniji in jo s tem uničuje?«

 

Deli s prijatelji