ČRNA GRADNJA

Inšpektorji na obisku pri Türkovih

Objavljeno 23. april 2013 13.17 | Posodobljeno 23. april 2013 13.21 | Piše: A. K.

Gradbeni inšpektorji so obiskali sporni vili na Parecagu nad Sečovljami.

Vitoslav Türk zanika, da bi bila nepremičnina v njegovi lasti.

SEČOVLJE – Gradbeni inšpektorji so v zadnjem mesecu na Obali naposled le obiskali in si ogledali nepremičnine, ki so v lasti Vitoslava Türka, brata nekdanje predsednika države Danila Türka, njegove žene in podjetja Virtus, ki je v lasti njegovih sinov. S tem se je začel inšpekcijski postopek zaradi domnevno nelegalno zgrajenih vil, poroča Žurnal24.si.

Ugotavljajo neskladnosti

Na Inšpektoratu RS za promet, energetiko in prostor so pojasnili, da ugotovitveni postopek še ni končan, sta pa bila »opravljena pregled projektne dokumentacije in ogled na kraju samem«. Gradbeni inšpektor ugotavlja neskladnost oziroma nelegalnost gradnje, ne morejo pa še napovedati ali komentirati, kakšni bodo morebitni nadaljnji koraki oziroma ukrepi.

Vili namesto sušilnice sadja

Prejšnji mesec je javnost izvedela, da je podjetje Türkovih sinov na parcelah na Parecagu nad Sečovljami postavilo vili z bazenom, inšpektorji pa naj bi anonimno prijavo prejeli že leta 2007. Na zemljišču naj bi namreč smel stati le gospodarski objekt oziroma sušilnica sadja, za katero je nekdanja lastnica pridobila gradbeno dovoljenje. Slednje je po pojasnilu inšpektorata močno presegla gradbeno dovoljenje.

Türk je poudaril, da bo v postopkih dokazano, da vili nista črni gradnji. »Nisem graditelj črne gradnje in nisem lastnik nobenega objekta na lokaciji, o kateri me sprašujete,« je povedal takrat.

Deli s prijatelji