LUNA IN MARS

Inšpektorat stisnil v kot slovensko prodajalko zvezd

Objavljeno 02. februar 2012 15.07 | Posodobljeno 02. februar 2012 15.07 | Piše: A. L.

Ime zvezde, ki ga plačaš, ni uradno, ampak je zavedeno le v registru podjetja.

Društvo Orion pripravlja opazovanje s parkirišča Europarka v Mariboru.

LJUBLJANA – Prodajanje zvezd in nepremičnin na Luni in Marsu je zavajujoče (spletni strani kupi-zvezdo.si in lunar.si). Tržni inšpektorat je namreč v inšpekcijskem postopku ugotovil, da gre za kršitev zakona o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami. Izdana ja tudi odločba, s katero je podjetnici prepovedal uporabo zavajajočih izrazov. Tako je pritrdil Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS), ki je že novembra opozorila na nepošteno poslovno prakso na prej omenjenih spletnih straneh. 

Onemogočen dostop

Pri ZPS so zapisali, da je podjetnica na svojih spletnih straneh pri potrošnikih ustvarila vtis, da zakonito prodaja zvezde in nepremičnine na Luni in Marsu. Kot rezultat ugotovitev inšpekcijskega nadzora, je dostop do spletne strani lunar.si onemogočen, medtem ko se je spletna stran kupi-zvezdo.si preimenovala v poimenuj-zvezdo.si.

Ne gre za uradno poimenovanje zvezd

Podjetnica je v splošnih pogojih natančneje pojasnila, da ne gre za uradno poimenovanje zvezd, ampak se ime zvezde vpiše le v zasebni register. Zato pri ZPS potrošnikom, ki jih ponudba podjetja zanima, svetujejo, da si natančno preberejo splošne pogoje poslovanja, saj je zgolj v njih natančno pojasnjeno, da ne gre za uradno poimenovanje zvezd.

Deli s prijatelji