OBISK

Inšpektor na onkološkem inštitutu odkril nepravilnosti

Objavljeno 08. maj 2015 23.46 | Posodobljeno 08. maj 2015 23.44 | Piše: STA, Mo. S.

Inšpektor je ob tokratnem pregledu preveril požarno varnost na delu stavbe, kjer trenutno poteka obnova vodovoda.

Onkološki inštitut.

LJUBLJANA – Inšpektorji za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami so na Onkološkem inštitutu Ljubljana opravili izredni nadzor požarne varnosti, in sicer v delu, kjer prenavljajo vodovod. Odkrili so več nepravilnosti in inštitutu naložili ukrepe, je poročala TV Slovenija.

Milivoj Dolščak z inšpektorata je za televizijo pojasnil, da so opazili štiri požarne lopute in dva preboja, ki niso bili zatesnjeni. V zvezi s tem so v zapisniku inštitutu naložili več ukrepov. Prvi pa je ta, da se morajo vse odprtine, ki so bile vidne v času inšpekcijskega nadzora, zatesniti, je povedal.

Pri pregledu pa inšpektor ni mogel ugotoviti, ali so protipožarne lopute ustrezne ali ne, saj do inšpekcijskega nadzora ni dobil vse projektne dokumentacije. Kot je dejal Dolščak, bi moral lastnik oziroma uporabnik to dokumentacijo imeti. »Ker ni projektne dokumentacije in se ne da ugotoviti, kakšno bi moralo biti stanje, pa tudi ne moremo z gotovostjo trditi, da je s temi loputami kar koli narobe,« je pojasnil.

Inšpektor je ob tokratnem pregledu preveril požarno varnost na delu stavbe, kjer trenutno poteka obnova vodovoda. Onkološkemu inštitutu je naložil, da mora v enem letu, ko naj bi bila obnova končana, dobiti potrdilo o brezhibnem delovanju. To pa pomeni pregled celotne projektne dokumentacije in celotne stavbe. Že zdaj je jasno, da to pomeni tudi dodatne stroške, je še poročala TV Slovenija.

Na inštitut se na ugotovljene nepravilnosti za zdaj niso odzvali. Na ministrstvu za zdravje pa so pojasnili, da poročila inšpektorata še niso prejeli.

Deli s prijatelji