AKCIJA

Imate računalnik, ki ga ne potrebujete? Podarite ga

Objavljeno 08. december 2014 14.41 | Posodobljeno 08. december 2014 14.42 | Piše: Mo. S.

Prav bodo prišli vsi še delujoči računalniki, prevzeli jih bodo študentje v stiski.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Fundacija Študentski tolar in Zavod Študentska svetovalnica v sodelovanju s ŠOU v Ljubljani naslednji teden (med 15. in 19. decembrom) organizirata dobrodelno zbiralno akcijo Računalnik podarim, študenta razveselim.

Kot so sporočili, bodo zbirali nove in rabljene, a še vedno delujoče računalnike. »Z akcijo želimo olajšati študij socialno ogroženim študentom, ki jim bomo po zaključku akcije zbrane računalnike podarili,« pravijo pri fundaciji.


Kaj zbirajo?

»Rabljene delujoče in nove prenosne računalnike in računalniške delovne postaje. Ker ne želimo postati odlagališče nedelujočih računalnikov, vas vljudno naprošamo, da ocenite, ali je računalnik, ki bi ga radi podarili, še primeren za uporabo. Ne zbiramo preostale računalniške opreme, kot so monitorji, tipkovnice, miške, tiskalniki ipd.,« so zapisali. Računalnik lahko sicer daruje vsaka pravna ali fizična oseba, ki z računalnikom razpolaga in bi ga rada podarila študentom v stiski.

Vse računalnike bo najprej pregledal računalniški strokovnjak, ki bo z njih izbrisal vso programsko opremo in jih pripravil na razdeljevanje. Sredi januarja bo Fundacija Študentski tolar objavila razpis, prek katerega bodo študentje lahko zaprosili za računalnik. Te bodo razdelili po vnaprej objavljenih kriterijih. Povezava do razpisa bo objavljena na spletnih straneh fundacije in študentske svetovalnice, pa tudi na facebooku in twitterju.

Od enega do sedem računalnikov bodo podarili Namestitvam Srce in jih bodo lahko uporabljale študentke, ki so se zaradi različnih okoliščin znašle v hujši stiski in poiskale zatočišče v omenjeni ustanovi.


Kje lahko pustite računalnik?

Kot so sporočili iz študentske svetovalnice, bodo računalnike zbirali med 15. in 19. decembrom na Vojkovi 63 (Fundacija Študentski tolar, ŠOU v Ljubljani), Kersnikovi 4 (Zavod Študentska svetovalnica) in Tržaški 68 (Kekec bar) v Ljubljani.

 

Deli s prijatelji