PRAVI BORCI

Ima Ivan Oman domobrance za demokratično vojsko?

Objavljeno 11. julij 2012 23.14 | Posodobljeno 11. julij 2012 23.24 | Piše: M. U.

Kdo se je boril za slovenski narod?

Ivan Oman (foto: Matej Družnik).

LJUBLJANA – Ivan Oman, starosta Slovenske ljudske stranke (SLS) in nekdanji član predsedstva Republike Slovenije, je nedavno poudaril, da je bila slovesnost v Šentjoštu nad Horjulom spomin na drugo slovensko vojsko, ki naj bi si prizadevala za demokratično Slovenijo in je bila leta 1945 pobita. Zmagala naj bi 45 let po smrti, leta 1990 z demokratičnimi volitvami, ko smo dobili demokratično Slovenijo.

Ali ima Oman za demokratično vojsko kar domobrance?

Mladi forum SD Ljubljana zato Omana vprašuje, kakšni so njegovi argumenti, da je Slovenija imela dve vojski, eno prosovjetsko in drugo demokratično, ki je zmagala na volitvah leta 90. In še: ali je z demokratično vojsko mislil na vojsko, ki je leta 1944 prisegla Hitlerju na Plečnikovem štadionu?

Na domobranskih proslavah se slavijo izdajalci slovenskega naroda med 2. svetovno vojno in se označujejo za zmagovalce ob osamosvojitvi.

Partizanska vojska se je borila proti slovenskemu narodu?

V Mladem forumu so žalostni, da se do partizanske vojske naša država neprestano obnaša, kot da so se borili proti slovenskemu narodu. Očitno žrtve, padle v boju za severno mejo, v boju za ohranitev slovenske Primorske in v boju proti fašizmu, v naši državi ne pomenijo nič.

 

 

Deli s prijatelji