SODELOVANJE

Igor Lukšič pogreša Janševo roko

Objavljeno 04. julij 2012 17.28 | Posodobljeno 04. julij 2012 15.07 | Piše: D. P.

O vladi nima dobrih besed.

Igor Lukšič je bil v nedeljo izvoljen za predsednika stranke SD.

LJUBLJANA – Igor Lukšič, novi predsednik stranke SD, je okrcal vlado Janeza Janše, njemu in njegovi strani SDS pa očital manjko politične kulture. To je utemeljil z dejstvom, da se edinole v SDS niso srečali z njim niti niso sprejeli njegove ponujene roke, s stranko SD pa komunicirajo le še prek socialnih omrežij.

Stabilnost

O vladi nima dobrih besed, kot opozicija pa jo morajo prisiliti v spremembo načina delovanja. Pogreša stabilnost politične situacije, za katero je odgovorna vlada.

Šušteršič posnemal SD

Lukšič ključni problem vidi v stranki SDS. Z njo menda niso zadovoljni niti v 'poziciji', kaj šele v opoziciji. Okrcal je tudi ministra Janeza Šušteršiča in njegovo ravnanje ob dokapitalizaciji NLB. Po Lukšičevih besedah so naredili tisto, kar je je predlagal SD. Vladi pa Lukšič zameri tudi kadrovanje in imenovanje nekompetentnih oseb na vodilna mesta.

Jani Möderndorfer (PS) se je odzval na poziv predsednika SD Igorja Lukšiča, ki je vlado pozval k samorekonstrukciji. Möderndorfer je dejal, gre za odločitev SD, ki jo Pozitivna Slovenija pozdravlja, vendar meni, da se kaj takšnega ne bo zgodilo. Dodal je še, da bo takrat, ko bodo interpelacije vložene in javne, »več kot jasno, da ne gre samo za nerganje nergača«. (STA) 

 

Deli s prijatelji