NA DOPUSTU

Igor Bavčar za sodnike ni nujen, pa muhari

Objavljeno 06. avgust 2017 14.46 | Posodobljeno 06. avgust 2017 14.48 | Piše: Aleksander Brudar

V Bohinju uživa na oddihu.

Bavčar počitnikuje ob idiličnem Bohinjskem jezeru. Foto: Marko Feist

BOHINJ, LJUBLJANA – Ni kaj, poletje je treba preživeti na hladnem. Če ne za rešetkami, pa v naravi. Tako bi lahko rekli za Igorja Bavčarja, možakarja, ki se je v tistih zlatih časih še lahko ponašal z nazivom prvega moža Istrabenza, danes pa ga Slovenci poznajo le še po tem, kako se na vsak način želi izogniti bivanju v zaporu.

Tja bi moral priti že 20. julija letos, kjer bi začel prestajati pet let dolgo zaporno kazen zaradi pranja denarja pri preprodaji delnic Istrabenza. A se je zataknilo, saj se je odločil, da bo izkoristil prav vsa pravna sredstva, pri čemer so mu na roke šle tudi sodne počitnice, ko sodniki odločajo le o nujnih zadevah, ki pa v primeru Bavčarjevih pisanj niso.

Še sreča, da so sodne počitnice

Le nekaj dni pred ključnim datumom, torej 20. julijem, je na ljubljansko okrožno sodišče posredoval prošnjo za odlog prestajanja kazni in zahteval izločitev predsednika sodišča Marjana Pogačnika in podpredsednice Sonje Ilovar Gradišar iz postopka odločanja. Sodišče je to zahtevo posredovalo v odločanje ljubljanskim višjim sodnikom, ki pa so Bavčarjevo prošnjo zavrnili.

No, nekdanji prvi mož Istrabenza se ni predal in je ob izteku pritožbenega roka izkoristil še možnost pritožbe na vrhovno sodišče. A, kot že rečeno, sodniki njegovih prošenj še niso pretresli, ker so sodne počitnice. »V času sodnih počitnic sodišča odločajo samo v nujnih zadevah, vendar omenjena primera ne spadata med takšne zadeve,« so pojasnili na vrhovnem sodišču.

Uživa ob idilični hiški

In tako je Bavčar še naprej lahko prost kot ptiček na veji. Letošnje poletje je, tako kot že nekaj prejšnjih, izkoristil za oddih ob Bohinjskem jezeru. Tam, ob idilični leseni hiški, se, kot je poročal POP TV, pridno nastavlja sončnim žarkom in z družino uživa v idiličnem pogledu na jezero ter muhari. Zlobni jeziki bi pripomnili, da si morda nabira energijo tudi za igranje košarke.
Se še spomnite, kako ob prejšnji, razveljavljeni sodbi, ki mu je prinesla kar sedem let zapora, ni mogel v zapor zaradi operacije na srcu v izolskem Medicorju? Če je bil menda prešibak za življenje za rešetkami, pa, kot se je izkazalo septembra lani, srce ni bilo ogroženo ob igranju košarke v družbi njegovih Old boysov v ljubljanskih Mostah. Lahkotno se je podil za žogo, se junaško in močno prerival in skakal vse do obroča. 

Deli s prijatelji