REŠEVANJE

Icon presenečen nad aktivnostmi bivših lastnikov Primorja

Objavljeno 25. maj 2012 09.46 | Posodobljeno 25. maj 2012 09.48 | Piše: T. L.

Icon vztraja, da so še zainteresirani za reševanje Primorja.

AJDOVŠČINA – Potem ko so zaposleni v Primorju danes vendarle dočakali preostanek plač za marec, so se oglasili še iz družbe Icon Capital Group, LLC., ki naj bi primorskega gradbinca z investicijami rešila pred propadom, v zadnjih dneh pa se v javnosti ni pojavljala, obljubljenega denarja pa tudi ni nakazala.

Zavedajo se konkurence

Po mnogih dnevih tišine so se potencialni tuji rešitelji Primorja vendarle oglasili s sporočilom za javnost. Izrazili so presenečenje »nad aktivnostmi bivših lastnikov Primorja«. Kljub temu so v podjetju še vedno zainteresirani za sodelovanje pri reševanju Primorja, in sicer pod pogoji, ki so jih minuli teden predstavili slovenskim bankam in vodstvu Primorja. Kot pravijo, tudi obstoj drugega možnega strateškega partnerja dokazuje, da je Primorje smiselno reševati. V podjetju Icon se zavedajo, da se lahko upravljavci Primorja odločijo tudi za drugega ponudnika.

Z izjemo NLB banke brez odzivov

Icon Capital Group, LLC., je o resnosti ponudbe seznanil vse banke, vendar (z izjemo NLB) do danes ni prejel drugih odzivov. V družbi načrtujejo resne investicije tako v slovenska podjetja kot tudi podjetja jugovzhodne regije in pri tem, kot je dejal Julian Frost na novinarski konferenci 15. maja, pri tem Primorje ni edini cilj.« O resnosti namenov podjetja priča tudi ustanovitev podjetja Icon Capital Skupina, d. o. o., so še sporočili iz podjetja.

Deli s prijatelji